qnii Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Szukam planów akrobata F2b pod silnik 4ccm, niestety znajduje plany latających "desek" lub większych modeli. Dlatego zastanawiam się nad przerobieniem modelu RC. Znalazłem fajne plany i opis Energy 3D, i teraz zastanawiam się czy przerobienie ma w ogóle sens. czy ten model nadaje się na przerobienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 każdy się nadaje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 każdy się nadaje........ ale?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Nie wiadomo jak będzie latał :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Nie można tak od razu. a posiada ktoś plany modelu akrobacyjnego pod silnik 4ccm, które nie będą planami "desek" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Podaj e-maila może się coś znajdzie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 fenomenalnie konwerski(at)gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Sprawdź pocztę . :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 .... ale??Właśnie zależy czego oczekujesz, bo latadełko do pokręcenia się w kółko zrobisz dosłownie z wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Danielstol - dziękuje bardzo fajne plany noblera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Tylko pamietaj aby zrobić go leciutko , bo nie polatasz na swoim silniku . :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 W planach jest mowa o silnika .19-.35, natomiast na stronach producenta rekomendowany jest silnik .35-.46 dlaczego tak jest? Ile ten model powinie stracić na wadze (wg producenta warzy on 1190-1420 g) i w których miejscach miejscu można go bezpiecznie odchudzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witaj. Przy wadzę 1100 g na silniku 0.25 polatasz bez problemu . Najlepiej wszystko wyciąć z lekkiej balsy i na tym polega odchudzenie konstrukcji . :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper20 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Daniel ma racje jak się zmieścisz w granicach 1000-1200g to model z silnikiem 4-5ccm lata wyśmienicie, ale to też zależy jaki silnik bo nie każdy się nadaje! Ja mam Noblera z zestawu i wyszedł mi 1200g na silniku elektrycznym zastępującym 3,5ccm (Pulso 2814/20). Cały napęd waży około 500g. Oblatałem go pod koniec tego sezonu i jestem naprawdę zadowolony z własności lotnych. Mocy jest pod dostatkiem na cały program. Ja bym ci radził zrobić elektryka!!!!!!!!! Dużo mniej kłopotów i pomocnika nie potrzeba do startu!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam kolegę z Krakowa Fajnie, że coraz więcej osób chce próbować sił w uwięzi. Co do przeróbki modelu z RC na CL powiem tak - jestem za, jeśli to ma być taki sobie model do polatania. Jeżeli Cię to wciągnie to musiałbyś już sobie zbudować model F2B. Miałem zbudować na ten sezon model pod Stalkera, ale na zamiarach się zakończy (brak czasu). Jakbyś chciał coś więcej dowiedzieć się o uwięzi, co do przeróbek modelu, to możemy się spotkać. Pozdrawiam, Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Robert Tomzik chętnie bym się spodka ale teraz studiuje w Sopocie :/ Dzięki za rade przyda się podczas budowy, która ruszy nie prędko. teraz buduje "dechę" aby się na niej nauczyć latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.