Skocz do zawartości

Cessna 182 Skylane

f-150

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na stronie jest Kit i RTF.Dojdzie jeszcze ARF.Ceny będziemy znać jutro.Chińczycy cwaniacy jak się zrobiło zapotrzebowanie to podnieśli ceny.

Opublikowano

Witam,

zestawy KIT, ARF i FULL RTF już dostępne.

Przy zakupie wersji KIT + wyposażenie el. rcMATSU ( silniki,serwa, regulatory, pakiety) rabat 10% na elektronikę rcMATSU.

Opublikowano

Witam :)

Bardzo ładny jest ta Cessna :) Takie pytanie czy model nadaje się dla osoby początkującej ? Tzn dla osoby która wcześniej miała styczność tylko z modelami śmigłowców ?

Czy faktycznie opis kolegi i tak samo opis na stronie jest zgodny że model przeznaczony jest dla początkujących pilotów ?

Opublikowano

Oryginalny 600m

Rozumiem :)

Takie pytanie do kolegów czy można latać tym modelem na pakietach 2200 mAh ?

Czy jest możliwość zamontowania podwozia inaczej niż w oryginale ?

Czy istnieje sklep internetowy z częściami do tego modelu w razie "kreta" ? (kadłub, skrzydła itp)

Za wszelkie dodatkowe informacje będę wdzięczny :) w przyszłym tyg planuję zakupić ten model w wersji RTF i chciałbym jak najwięcej dowiedzieć się informacji na jego temat :)

Opublikowano

Tak można z tym że pakiet musi być 3 S.

Tu musisz dokładniej powiedzieć o co Ci chodzi, bo możliwość jest...

Czy istnieje sklep internetowy z częściami do tego modelu w razie "kreta" ? (kadłub, skrzydła itp)

Z tego co mi wiadomo to tylko rcmatsu.pl. Maski, podwozia, koła, kadłub, skrzydła itp..

Opublikowano

Tak można z tym że pakiet musi być 3 S.

Tu musisz dokładniej powiedzieć o co Ci chodzi, bo możliwość jest...

Z tego co mi wiadomo to tylko rcmatsu.pl. Maski, podwozia, koła, kadłub, skrzydła itp..

Dzięki za pomoc :)

Takie pytanie :)

Jaki osprzęt Rc polecacie do wersji KIT

http://www.abc-rc.pl/p/56/2385/model-cessna-182-1600mm-arf-klapy-oswietlenie-tw-747-3k-modele-makietowe-samoloty-i-szybowce.html

Silnik , regiel serwa itp :?:

Opublikowano

Sprawdzę Ci jutro "z rana", ponieważ przy tej różnorodności silników, ich wielkości , kv i mocy, oraz pakietów i serw trudno wszystko spamiętać...

U nas przy zakupie wersji kit i wyposażenia "powered by rcmatsu" możesz otrzymać atrakcyjny rabat .... :twisted:

Opublikowano

Sprawdzę Ci jutro "z rana", ponieważ przy tej różnorodności silników, ich wielkości , kv i mocy, oraz pakietów i serw trudno wszystko spamiętać...

U nas przy zakupie wersji kit i wyposażenia "powered by rcmatsu" możesz otrzymać atrakcyjny rabat .... :twisted:

Dobrze jak coś będę czekać na info :)

Jeśli otrzymam rabat to się skuszę :)

czekam na info co i jak z tym wyposażeniem i rabatem 8)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pytanie do osób, które latały już tym modelem.

Jak wytrymować przed pierwszym startem SW? Na zero?

Mam wersję ARF czyli z silnikiem i śmigłem z zestawu.

Jeśli ktoś latał/lądował z klapami, to mam tez pytanie o miks klap i SW

Czy robić i jak procentowo SW ustawić dla klap w pozycji 50% i 100%

Ustawiłem je sobie na 3-pozycyjnym przełączniku.

• 1 rok później...
Opublikowano

Jeśli w ogóle nigdy nie latałeś to polecam Ci coś pokroju bixlera i dużo treningu na symulatorze. Pierwsze loty zazwyczaj kończą się kretem, a szkoda by było takiej cessny i pieniędzy, które w nią włożysz.

pozdrawiam, Jurek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.