Skocz do zawartości

Regulator do Trex450

Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytalem na epheli, ale jakoś cisza.

Jaki regulator do Trex 450? Oryginalny Align podobno ma slaby BEC i moze robić jaja w czasie latania.

Czy taki Turnigy Plush 40 styknie? Czy ładować się w osobny BEC?

Opublikowano

mi polecano na epheli: hk 55/60A lub właśnie tp 40H.

kupiłem hk.

nie wiem jak będzie się latać, bo helik jeszcze nie złożony.

Opublikowano

Lukasz, tylko straszono mnie, ze ten regiel nie wyrabia prądowo i potrafi sie wylączyc.

Na razielatalem tylko zawisy na hali i byl gorący. Boje sie, ze w locie na powietrzu padnie i rex glebnie.

Opublikowano

Mój jest zimny, tylko że fakt, mam zewnętrznego beca. Jak bym miał kupować, to bym pewnie wziął regla od 500tki. Niestety te inne regle nie do helików nie mają slow startu. Mnie to by bardzo przeszkadzało, pozatym można sobie przez nieuwagę zerwać zębatkę.

Opublikowano

To może kup na razie oryginalnego regla i zobacz czy się grzeje. Jak nie, to dopiero wtedy dokup beca. Generalnie to jest tak, że na ogół za większość wytwarzanego ciepła odpowiedzialny jest właśnie bec.

Ja z mojej 450tki robię zdjęcia, czyli że dorzucam mu jeszcze jakieś dodatkowe 300g, mam na silniku największą z możliwych zębatek, silnik parzy, a regiel zimny.

A duża jest różnica w cenie między reglem do 450 a 500?

Opublikowano

Marcin, nie grzeje sie nadmiernie ( na e500 , lotach bardziej agresywnych, troche plekow, zawisow itp regulator jest lekko cieply, tzw letni ;]

ten fioletowy radiator swoje robi ;)

softstart tez dobry ;) no i nie rozladowuje nadmiernie akumulatora , tzn napiecie nie spada u mnie ponizej 3,4v na celke

obroty chodza plynnie, nie ma przeskokow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.