rabbitlkr Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Witam Kupiłem dzisiaj akumulatorki 800mAh i nie dopatrzyłem że to wodorki a nie kadmówki. problem polega na tym, że mam ładowarkę sieciową która była w zestawie z aparatura Sanwa i nie jestem pewien czy mogę nią ładować Ni Mh. Ech to przez te upały sie tak ciężko myśli i niedokładnie ogląda towar przed zakupem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Ładuj prądem 1/10 C przez 14 godzin i nic im się nie stanie.Przy takim prądzie ładowania zachowują się tak jak ni-cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Ładuj spokojnie. 1/10C to i 24 godziny można trzymać nawet jak się naładowały ;-) Powiedz tylko ile mA ta ładowarka daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 daje 75mA. Powiem szczerze, że mnie panowie pocieszyliście bo już sie bałem, że aku będą szufladować sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Łukasz, ładuj tak jak napisaliśmy i będzie ok.Możesz ładować też prądem 0.2C przez 7 godzin.Na prądzie 1/10C możesz zostawić pakiet na dłużej niż 14 godzin bez obawy przeładowania.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 dokladnie tak jak pisza inni. zgodnie z literatura prady rzedu DO 0,2C sa bezpieczne dla nicd i nimh i mozna przekroczyc czas ladowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 800mAh*1.4/75=14.9(3) Tak że ładuj 15 godzin do pełna :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.