Skocz do zawartości

acro 3d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

kończe składać nowy model z epp jego poprzednik miracle 900 dokonał żywota i nie chce mi się go już naprawiać, a na extrima to chyba jeszcze za wcześnie

złożony z zestawu skrzydła z cieniutkiego epp z dzwigarem wewnątrz też z epp, ale dzięki temu skrzydło ma profil a nie jest płaskie jak deska, dołożyłem na dołe i górze kadłuba płaskowniki węglowe co by był stywniejszy masa na gotowo coś około 310g zastanawiam się czy tylko czy gws 2208/18T da radę pakiet 3s 1350 fulymaxa

dsc00172ro8.jpg

Shot with W810i at 2007-07-20

brakuje jeszcze wzmocnień z epp wzdłuż kadłuba

Opublikowano

witam,

udało się pierwsze loty za mną. niestety byłem sam więc fotek brak, ogólnie jest ok to w zasadzie mój pierwszy 3d.

Wątpliwości budzi napęd próbowałem ze śmigłem GWS hd9/5 miękim 9/4,7 i powiem jest tak sobie to chyba najwolniejszy model jaki miałem to znaczy lata ale wydaje mi się że powinno być ciut ostrzej, acha próbowałem ze śmigłem 10/6 ale silnik się ugotował. model waży na gotowo 340g może jakaś podpowiedź na temat wyboru silnika

Opublikowano

zmieniłem napęd wsadziłem mu welgarda A22-12-15 i teraz to lata :D może w weekend uda mi się pare fotek w locie zrobić a może jakiś filmik

Opublikowano

mocniejszy napęd, cięższe zasilanie waga całości coś ok 420 g , no i większe przeciązenia skrzydeł, przy wykonywaniu pętli skrzydełka wyginały się w U raz w jedną raz w drugą stronę aż wreszcie zrobiły sru :shock: wielkich strat nie ma, pękło poszycie i dżwigar /z epp/ jednego skrzydła chcę zrobić dzwigary z węgla 3/1 po obu stronach skrzydła mam nadzieje że wystarczy.

tuż przed startem

p1000631tc6.jpg

Shot with DMC-TZ1 at 2007-07-30

p1000632mj7.jpg

to jest nieostre ale widać jak się zaczęły skrzydła wyginać

p1000646px5.jpg

Opublikowano

rozpiętość 86cm długośc 90cm /mogę się ciut mylić, bo nie mam modelu pod ręką/ całość z epp wzmocniłem kadłub na górze i dole węglem 10/1 skrzydła z epp wewnątrz dżwigar i wszystko oklejone cienkim epp.

Do wolnego latania a przede wszystkim gdyby udało się zachować masę w granicach 300g pewnie by starczyło ale mi się zachciało dośc mocnego jak na ten model silnika no i pakiet 3s 1700 waga coś około 150g zrobiło swoje :(

wzmocnie skrzydła węglem.

Sam model jest przyjemy w lataniu można nim polatać dość dynamicznie :lol: pod warunkiem wzmocnienia skrzydeł, zmienie mu tylko serwa na hs55 obecnie lotki to hs55 wysokośc i kierunek conrady /na mój gust troche za wolne/

Opublikowano

planów nie mam, kupiłem go jako zestaw do złożenia / dość ubogi tylko wycięte elementy z epp bez jakichkolwiek akcesorii i kilka wydrukowanych fotek gotowego modelu/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.