czhomik Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Mam już dość robienia zawiasów z taśmy samoprzylepnej w mojej Extre 300s EPP ... co drugi lot muszę poprawiać taśmę ... Może znacie jakieś inne metody zawiasów do shocków ?? aby były lekkie i trwałe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 dyskietka od PC taka najzwyklejsza, tniesz nośnik na na paski, matowisz papierkiem, nakłuwasz igłą i wklejasz;) proste, tanie i skuteczne;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Zawiasy z taśmy są w zupełności wystarczające do shocków, muszą jednak zostać spełnione dwa warunki: powierzchnie klejenia trzeba odkurzyć i ew odtłuścić, do robienia zawiasów użyć droższej taśmy 3M. Taśma jest chyba najbardziej optymalna. Inny sposób na zawiasy opisany jest w instrukcji obsługi shocka Benny 3D której aktualnie nie mogę znaleźć :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Piotrze własnie ostatnio kupiłem taśme 3M za 7zł... czyli nie najtańsza i po 2dniach juz sie odkleja.. powiedz mi za ile ty kupowałeś swoją ?? albo może masz od niej opakowanie ??dokładnie jaka to jest ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 a przeprasowałes żelaskiem zeby lepiej sie trzymało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 tak przeprasowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz S.A.U. Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Witam Sposób wykonania w miarę dobrych i lekkich zawiasków, do wszelkiego rodzaju depronów i małych modeli: http://www.saumodelarnia.fora.pl/zawiaski-sterow-t421.html i sposób wklejenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Na stronce motylastego znalazłem fajny patent na zawiasy z petu. Tu masz linka http://www.tbm.lasowice.net/ >warsztat RC> "Zawiasy typu PET" (mam nadzije ze motolasty sie nie obrazi :wink: ). Szkoda Mariusz ze nie powiedziałes mi o tych zawiaskach wczesniej bo obecnie wykancam ten sam model i mam taki sam problem iwłasnie zawiasy bede zmieniał na te z PET-u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Zawiasy z tasmy i to niewazne jaiej czy to 3M czy paski pocietej folii ORACAL trzymaja sie idealnie EPP pod warynkiem ze wpierw miejsca gdzie bedzie przyklejona potraktujemy kilkakrotnie klejem polimerowym dragon. Najlepiej klej rozrzedzic deneturatem badz spirytusem ( denaturat zabarwi klej lekko na fioletowo niebiesko ) Ja stosuje 3 warstwy kleju tak aby uzyskac szklaca powierzchnie. Klej musi byc plyny prawie jak bardzo zadka smietana. Na taka wyschnieta powierzchnie ak nakleimy tasme i przeprasujemy to juz nie ma szans na oderwanie. Tak przyklejone lotki w modelu EPP mam juz 2 lata i ak narazie nie zapowiada sie by cokolwiek chcialo sie odkleic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.