Miałczek Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ir3q Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 No i przyszedł wreszcie kres na mojego Sbacha. Nawet nie było co fotografować :-( Zostały tylko: serwa, silnik z osprzetem, odbiornik, bateria, zasilanie, kabelki, zbiornik, kołpak i koła z podwoziem. Skorupa nie do naprawienia... I tak długo przetrwał -prawie rok ;-) - Wystarczyła mała nieuwaga przy wyjściu z "żyletki na małej wysokości" Teraz pozostało mi przełożyć silnik do Edge540 Segulla i dalej do góry. Bywa i tak ... Do latania został jeszcze Piper, EDGE i nowo nabyty trenerek SEDONA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ir3q Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 oblot Edge 540 2016-06-18 godz 20:45 (rozpiętość 176 cm, silnik 20 ccm DLE) oraz kilka zdjęć: Model firmy segull. Model "odchudzony" o ok 500g (ażurowany dźwigar skrzydła, węglowy bagnet statecznika poziomego, lżejsze dźwignie sterów, wyrzucona lalka pilota, lżejsze podwozie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Ładnie się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 zacny modelik .podoba mi się....pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ir3q Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 https://youtu.be/0PZ9fOQhlaY Niby Valiant oblatany, ale tu dziewiczy lot z aparaturą Spektrum DX10 plus (pulpit). Edek mówi, że jeszcze nie przyzwyczaił się do położenia przełączników... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ir3q Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 28 czerwca 2016: Ciąg dalszy lotów Valianta w wykonaniu p. Edka. Fotki i film: i krótki filmik z lotu Valianta 28-06-2016 https://www.youtube.com/watch?v=z7HYm2_kgr8&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Bardzo ładnie gratuluję udanych lotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Dzisiaj z rana kolega z Gubina Marcin oblatał swojego piperka na lotnisku w Świebodzinie Piperek lata bardzo ładnie ino pogratulować pilotowi udanych lotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Tak jak kolega Tomek napisał dzisiejsze loty rano w Świebodzinie uważam za udane...było super... Piperek lata jak ta lala.....wszystkie loty moje i Tomka udane ,kilka fotek z dzisiejszych lotów..... cd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ir3q Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Fajnie prezentują się te dwa Piperki. Szkoda, że nie mogłem dziś zjawić się na lotnisku - byśmy zrobili tercet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Może następnym razem...to był spontan i zdecydowaliśmy się z Tomkiem ok 23h w piątek.........spokojnie jeszcze polatamy razem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ir3q Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Valiant i nowa aparatura Spektrum DX10 plus https://youtu.be/VSN0jbyqkUs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ir3q Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Lotnisko Świebodzin rozszerza zakres działalności. Teraz czasem możliwy jest start balonu na ogrzane powietrze (film na you tube): https://youtu.be/XaqG_2XCZjg oraz kilka zdjęć: Po starcie balonu było jeszcze wystarczająco dużo czasu by polatać SBachem (Edek) oraz Piperem J3C (Irek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ir3q Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Dziś do wieczora ma być ładna pogoda - trzeba to wykorzystać - D Z I Ś L A T A M Y !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ir3q Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Mimo niesprzyjającego wiatru udalo się trochę polatać. Odwiedził nas też młody potencjalny modelarz ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ir3q Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 ...dziś ma być sprzyjająca pogoda... latamy? Ja będę na lotnisku ok 18:30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ir3q Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Mimo wiatru udało mi się sprawdzić mojego Edge po naprawie (Były średnie uszkodzenia po twardym lądowaniu w polu z wyłączonym silnikiem - silnik zgasł przy podejściu do lądowania i samolot nie dociągnął do lotniska). Edek regulował swojego Edge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 W sobotę rano 7:00 polataliśmy w Świebodzinie było super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Wczorajsze loty rano i wieczorem w Świebodzinie ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.