Skocz do zawartości

Akumulator NiMH 1300mAh 9.6V - Hitec OPTIC 6

lisartur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam aparaturę jak w temacie 35mhz

i moje pytanie jest takie ile wam trzyma bateria jak się bawicie nią

bo mnie max 30 minut i muszę ładować

czy to normalne czy nie powinno to trzymać dłużej

czy to oznacza że jak wymienię pakiet na nowy będę miał dłuższy czas pracy aparatury czy nie

Proszę o odpowiedź

Opublikowano

Mój trzymał tak do 200 min, czas się trochę wydłużył po wymianie modułu na 2,4. Możesz spróbować ją zregenerować przez rozładowanie i ponowne naładowanie do pełna małym prądem.

Proponuję lipola, zapomnisz o ładowaniu.. Ja tak zrobiłem i to jest bardzo dobre rozwiązanie.

Opublikowano

Ja nigdy ze stoperem nie sprawdzałem, ale wnioskując po ilości lotów jakie ostatnio wykonywałem (każdorazowo co najmniej 60 minut szybowcem w powietrzu), to wychodzi mi właśnie tak 180-200 minut, czyli prawie 3,5h.

Zrób tak jak sugeruje qbacz, rozładuj i naładuj małym prądem, tak z 0,15A. Aha, i jeśli do tej pory ładowałeś pakiet nadajnika ładowarką od kompletu, to ją wywal i przerzuć się na procesorową. Do czego nadaje się fabryczna ładowarka? Hmm... do niczego!

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.