Patryk.M Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam i niestety mam problem moje revo 3.3 dokładnie wygląda tak http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.speed-control.co.il/image/users/28700/ftp/my_files/cars/revo33-top-chassis.jpg&imgrefurl=http://www.speed-control.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp%3Fdetail_id%3D274340&h=803&w=1000&sz=149&tbnid=_GcSufG4GM4GqM:&tbnh=120&tbnw=149&prev=/images%3Fq%3Drevo%2B3.3&zoom=1&q=revo+3.3&usg=__vhj1L_nsEnUjII3lnX9F3aZwFas=&sa=X&ei=IT87TeH1NYKEOoHqjaYL&ved=0CDQQ9QEwBA Tylko inny filtr powietrza i tłumik . Jednak do tematu z moim silnikiem jest coś nie tak gdy wkładam roto start i naciskam guzik silnik powinien odpalić a on jednak tylko na początku gdzieś przez 3-4 sek wydaje dźwięk jak gdyby miał odpalić a potem tylko silnik który odpala główny motor w modelu wydaje dźwięk Co mam zrobić by odpalił :?: Pozdrawiam i przepraszam że troszkę chaotycznie napisane :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Nie interere mnie samochody, ale nawet kto dobrze się zna na tym z tego co napisaleś :ass: będzie wiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 a potem tylko silnik który odpala główny motor w modelu wydaje dźwięk czyli tłok w silniku się nie kręci? może rotostart "przepuszcza" napisz coś więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Nie interere mnie samochody, ale nawet kto dobrze się zna na tym z tego co napisaleś :ass: będzie wiedziałZ twojej wypowiedzi też .One way do wymiany.Ale trzeba też sprawdzić czy nie puszcza tuleja na tyle silnika.Jeżeli jest dużo oleju to wymiana one way'a pomoże na chwilę.Ile ma przejechane ten silnik?Doraźnie możesz wypłukać np.w benzynie ekstrakcyjnej.na jakiś czas pomoże.I nie zostawiaj paliwa w zbiorniku i silniku na dłuższy czas. może rotostart "przepuszcza" A widziałeś "roto" w Revo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 A widziałeś "roto" w Revo ? Chodziło pewnie o EZ Start. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk.M Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Więc dziękuje za odpowiedzi jutro postaram się dodać filmik A co się stanie jeżeli ktoś zostawi paliwo w baku na dłuższy czas ??? Pytam z ciekawość ponieważ chcę wiedzieć co mi grozi gdy zapomnę odlać benzynę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Jakie paliwo używasz do modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk.M Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 tornado 20% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Więc tak, wyjmij świece, zakręć rotostartem i przykryj w tym czasie silnik ścierką. Może silnik jest zalany. Kręć tak około 10 sekund. Paliwo by się wylewało tam gdzie jest świeca. Albo sama świeca jest zniszczona. Może przewody paliwowe są brudne albo zatkane, zobacz filtr w zbiorniku paliwa. Jak nie pomoże pisz na PW to coś paradzimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba12 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Hmm, wygląda na to, że poleciał Ci one way. Co do przewodów paliwowych, jeśli były by brudne, lub zatkane, to juz byś miał zatarty silnik, bo one są bardzo wrażliwe na taki syf. Po ilu ten silnik jest litrach ? P.S tu masz to łożysko http://allegro.pl/lozysko-hf0612-6x10x12-revo-trx-2-5-3-3-one-wa-i1520330009.html Powodzenia w naprawie, gdybys miał jakiś problem to bij na GG 13507818 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.