spad Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Witam mam dylemat z rozmieszczeniem serw w zagim w wielu skrzydłach widziałem że ludzie rozmieszczają na różne sposoby który sposób lepszy i dla czego ? Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Wg mnie oba sposoby są prawidłowe i nie powinny mieć wpływu na działanie powierzchni sterowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 ja serwa oddalałem na tyle ile pozwalały kable i stosowałem kąt B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 długość kabli to małe piwo bo zawsze można sobie przedłużyć, bardziej interesuje mnie rozmieszczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Yo. Polecam punkt B. Siła serwa jest prostopadła do lotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Większe znaczenie ma raczej kąt pracy popychacza z orczykiem. Przy użyciu snapów kulowych nie powinno być problemów w żadnym wariancie. Przy wariancie A, zachodzi zjawisko "skręcania" się dźwigni steru, wraz ze wzrostem kąta wychylenia w stosunku do popychacza. Może to prowadzić do blokowania się steru lub jego niepoprawnego działania, a w skrajnym wypadku uszkodzenia serwa. Dlatego jak mamy zawias prostopadły przy dźwigni steru, to wariant B będzie prawidłowy. A przy zastosowaniu snapu kulowego, problem znika, bo zawias ma więcej niż jedną oś obrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.