slawko_k Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Przedstawiam moją kolejną konstrukcję Zbudowany i oblatany już z miesiąc temu ale dopiero teraz była okazja polatać i coś nakręcić. Podstawowe dane: Rama: 49cm Silniki: CF2822 Śmigła: GWS 9050x3 FC: Arduino Nano, WM+ (klon na IDG/ISZ650), Nunchuk (klon na ADXR335) Regle: Turnig Plush 18A Bateria: Turnigy 2200mAh, 3s 20C Formacja: + Waga: 850 Jeżeli ktoś chce polatać to lata rewelacyjnie. Do podziczenia jest Super. Przez kilka miesięcy miałem quada na elektronice MK i frajda z latania tym jest znacznie większa. Jeżeli ktoś szuka platformy FPV czy myśli o kamerowaniu to lepiej się za czymś stabilniejszym rozejrzeć. Poniżej kilka fotek z budowy oraz krótki filmik. Lot z wyłączonym Nunchukiem bo nie czuje potrzeby z nim latać. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=U1eAK7Mx2tY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol07 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Piszesz, że oparłeś to wszystko na płytce Arduino - gotowy program, czy sam napisałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 To MultiWiiCopter http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1261382 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Witam A powiedz mi, gdzie wycinałeś elementy ramy ? Chodzi mi o płytki z laminatu. Od dłuższego czasu szukam firmy (kolegi), który wyciął by mi ramę do quadro i hexa w/g mojego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Mam frezarkę pod ręką i sam frezuję dla siebie. Poszukaj w dziale giełda ogłasza się inny kolega który zajmuje się tym dla innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Mam frezarkę pod ręką i sam frezuję dla siebie. Poszukaj w dziale giełda ogłasza się inny kolega który zajmuje się tym dla innych. Dzięki za informacje Zapytanie ofertowe wysłane. Mam nadzieję, że wreszcie ulotnię swoje quadro (w późniejszym czasie hexa) o czym zapewne poinformuję na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.