tede1408 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Za pośrednictwem tej strony ściągnąłem plany samolotu Aeronca 7AC. Jutro idę do punktu ksero aby je wydrukować. Planuje zrobić model w tym malowaniu: Elektronika którą użyje: - silnik Emax BL2205/22 - regulator Emax 10A - serwa tower pro SG 50 - akumulator Desire power 7.4V 360 mhA - odbiornik 7-kanałowy RadioLink Jak myślicie, czy coś z tego będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Podaj rozpiętość,masę i dopiero coś pomyślimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Rozpiętość - ok. 75cm masa - jeszcze nie wiem. planuje go zrobić z balsy i pokryć pianką XPS 3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Akumulator za mały troszkę,serwa ok,silnik za mały,celował bym w emaxa 2805,regiel 18a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Przy tej wielkości, możesz go spokojnie robić z samej pianki. Sklejka tylko na wręgę silnikową i balsa na wzmocnienie miejsca montażu kołków pod skrzydła. Jakiś czas temu robiłem Aeronkę L-3 (wersja obserwacyjna dla USAF). Tylko, do mojej wersji nie było planów, więc opracowałem model na podstawie zdjęć. Przy rozpiętości 90cm, wystarczył sam depron, z balsą w newralgicznych miejscach. Życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Nad wyposażeniem się jeszcze zastanowię. Jak zacznę budować model to napiszę relację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Mam pytanko: czy zrobić - jedno serwo na dwie lotki czy jedno serwo na jedną lotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Jedno serwo na lotki.Nie ma sensu w takim modelu stosować dwóch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 zacznę budowę po tym modelu http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=36790 po przeskalowaniu planów rozpiętość wynosi 73,5cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Pora trochę ożywić temat. Już zrobiłem kadłub i SK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Już zacząłem przyklejać dolną część kadłuba. pierwsza przymiarka stateczników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Już przykleiłem okładziny z tyłu, wkleiłem bowdeny, przykleiłem tylne żeberka. Całość wyszlifowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Mam wrażenie że mówię sam do siebie... Już wkleiłem półkę z serwami oraz wzmocniłem łoże płata (balsa 1x5). Mam pytanie: ile ma wynosić kąt wzniosu aby samolot zachowywał się stabilnie w powietrzu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Bez lotek - jakieś 5-6* wystarczy. Z lotkami 2-3*. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Już zaczynam kombinować z wręgą silnikową. Teraz kleje skrzydła z wzniosem 5 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Już przykleiłem górną część kadłuba, dopracowałem przód, oraz skleiłem skrzydła. Oto fotki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Akumulator za mały troszkę W takim razie jaki pakiet polecacie? Najlepiej żeby to był li-pol z oferty sklepu modele.sklep.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Tak sobie patrzę na to cos i wbił mi sie w oczy włącznik... Jeżeli jest on w pozycji wyłączonej to go wykręć, obróć o 180 stopni i wkręć tak, aby włączać model przesuwając przełacznik do dółu. W przeciwnym wypadku możesz sobie wyłączyć model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Tak na prawdę to ten przełącznik jest wkręcony tak po prostu. Jeszcze do niego nic nie przylutowałem. Jak będę zamawiał pakiet to zamówię też odpowiedni kabel do odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Model dostał klapkę z przodu oraz okienka. Bez akumulatora, regulatora i śmigła waży 122g. Nie za dużo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.