Skocz do zawartości

Aeronca 7AC Champion

tede1408

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za pośrednictwem tej strony ściągnąłem plany samolotu Aeronca 7AC.

Jutro idę do punktu ksero aby je wydrukować. Planuje zrobić model w tym malowaniu:

Dołączona grafika

Elektronika którą użyje:

- silnik Emax BL2205/22

- regulator Emax 10A

- serwa tower pro SG 50

- akumulator Desire power 7.4V 360 mhA

- odbiornik 7-kanałowy RadioLink

Jak myślicie, czy coś z tego będzie?

Opublikowano

Przy tej wielkości, możesz go spokojnie robić z samej pianki. Sklejka tylko na wręgę silnikową i balsa na wzmocnienie miejsca montażu kołków pod skrzydła.

Jakiś czas temu robiłem Aeronkę L-3 (wersja obserwacyjna dla USAF). Tylko, do mojej wersji nie było planów, więc opracowałem model na podstawie zdjęć. Przy rozpiętości 90cm, wystarczył sam depron, z balsą w newralgicznych miejscach.

Życzę powodzenia. :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam wrażenie że mówię sam do siebie...

Już wkleiłem półkę z serwami oraz wzmocniłem łoże płata (balsa 1x5).

Dołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

Mam pytanie:

ile ma wynosić kąt wzniosu aby samolot zachowywał się stabilnie w powietrzu?

Opublikowano

Tak sobie patrzę na to cos i wbił mi sie w oczy włącznik... Jeżeli jest on w pozycji wyłączonej to go wykręć, obróć o 180 stopni i wkręć tak, aby włączać model przesuwając przełacznik do dółu. W przeciwnym wypadku możesz sobie wyłączyć model.

Dołączona grafika

Opublikowano

Tak na prawdę to ten przełącznik jest wkręcony tak po prostu. Jeszcze do niego nic nie przylutowałem. Jak będę zamawiał pakiet to zamówię też odpowiedni kabel do odbiornika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.