Skocz do zawartości

Toruń i okolice - miejsca do latania

labo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Szukam od pewnego czasu jakiegoś terenu nadającego sie do latania w Toruniu i jego pobliżu.

Widomo że lotnisko, ale to AP, więc się tam nie polata niezrzeszonemu i teren za Cmentarzem Komunalnym. Są jeszcze jakieś większe tereny do polatania w Toruniu i bezpośrednich okolicach? Chodzi mi o równy teren do startów i lądowań na ziemi.

Teren przy OBI dla mnie jest za mały i w środku miasta, a ja bym chciał polatać wyżej i dalej.

Nie interesuje mnie Fordon czy okolice Starogrodu.

Opublikowano

koło Chełmna jest takich miejsc sporo..

Tak, wiem o tym.

Szukam jednak czegoś blisko na krótkie wypady "na jeden pakiet" i startu na kołach.

Opublikowano

Rafale, nie znam Torunia dobrze, ale wydaje mi się, że takie tereny są przy Olsztyńskiej między Szosą Lubicką, a Olimpijską. Dalej przy wyjeździe ul. Grudziądzką w stronę Chełmna po prawej (przed cmentarzem) - ale tam jest trochę krzaków. A kociewska i okolice oczyszczalni?

Opublikowano

Michale, googlemaps mam już przeglądnięte.

Piotrze, na ten teren koło Cmentarza, to sie chyba przeniosę. Będzie okazja spotkania kogoś z modelarzy.

Szukam natomiast jakiegoś terenu (łąki, aby startowac z ziemi czy na niej lądować) gdzieś niedaleko poza Toruniem, aby polatać trochę wyżej i nie bać się, że w razie braku zasięgu jak model odleci, to zrobię komuś krzywdę.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podpowiem w prawdzie nie jest tam płasko,

ale fajne miejsce do polatania na zboczu .

Mowa o toruńskim wysypisku śmieci .

Nie latałem ale mogę tylko westchnąć przejeżdżając .

Mieszkam w Inowrocławiu i tutejsze "górki "mam już poskromione .

Płasko i miejscowo bez krzaków jest na terenie wojskowym przylegającym do obwodnicy Torunia .

Szymon

Opublikowano

UWAGA !!!!!

KOLEDZY.

Tu nasuwa mi się pytanie ,czytając pierwsze posty tego tematu .

Czy lotniska A P są przyjazne niezrzeszonemu modelarzowi .

Czy jesteście witani "miłymi słowami "przybywając na lotnisko z modelem .

Dlaczego większość z nas lata poza lotniskami A P mając je we własnym mieście .

Post może nie w tym miejscu forum

w razie proszę o przesunięcie .

Opublikowano

Ja znam dwie grupy ludzi. Jedna to taka, którzy sa członkami AP, latają EXTRAmi po 3m za wielka kasę i oni latają na lotnisku. Mogę przytoczyć też osobę (a ponoć jest ich więcej), którzy byli członkami AP i latali od święta małymi samolocikami. Problem mieli tylko taki, że jak właśnie to "święto" było i przyjechali, to na lotnisku, a to jakieś tam loty, a to tamto a to owo i wracali do domu z modelem pod pachą. Nie są już członkami AP. Latają tam, gdzie inni niezrzeszeni.

Ja na lotnisku też nie latam.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jako że jestem zagorzałym rowerzystą, znalazłem takie mega wypasione miejsce, a dokładniej mówiąc jadąc na Kaszczorek ulicą Ligi Polskiej, zaraz za cmentarzem skręcasz w prawo i jadąc tą drogą zobaczysz po lewej jakieś niebieskie wodociągi ogrodzone siatką. Obok nich znajduje się ścieżka, która doprowadzi Cię prawie do samej Wisły i olbrzymich połaci pól. Lub też jadąc od strony OBI-ego zjeżdżasz ulicą Przy skarpie i zaraz po zjechaniu z górki masz wjazd po prawej na pole, zaraz za przystankiem. Okolica piękna, bardzo cicho i dużo miejsca, a co ważne dla mnie praktycznie bezludna :) Jak już zbuduje swój pierwszy samolot z całą pewnością tam go oblatam

Dołączona grafika

Opublikowano

Faktycznie miejsce całkiem ładne.

Ja przeniosłem się na teren z północnej strony Cmentarza Komunalnego przy wylocie na Gdańsk. Prawie za każdym razem jak jest ładna pogoda, to ktoś tam lata z modelarzy, choć przeważnie po kilka osób. Ma to tę zaletę, że zawsze można zasięgnąć rady czy wiedzy bardziej doświadczonych. Dzisiaj też byłem i spotkałem kolejnego nowego modelarza. ;)

Opublikowano

Jak już zbuduje swój pierwszy samolot z całą pewnością tam go oblatam

Tylko nie zapomnij o pływakach :lol2: :rotfl: :jupi:

ps. Lubie powiedzonko - Jest ryzyko - jest zabawa ...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie,

Wszytkim latającym, jeżdżącym i czytającym to forum, życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.