ArturS Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Mam problem z tym helikopterem, ponieważ jak podłącze do niego pakiet zasilający i próbuję wystartować to wirnik, a co za tym idzie łopaty kręcą się w przeciwną stronę niż powinny, tzn nie zgodnie z ruchem wskazówek zegara. I zamiast wytwarzać się siła nośna, która powinna w miarę zwiększania obrotów unosić helikopter to go bardziej ściąga do podłoża. Wyraźnie jest to wyczuwalne jak się trzyma helikopter w ręku. Pierwsza myśl jaka mi przychodzi do głowy to to, że są zamienione przewody przy silniku (może gdzieś indziej) i dlatego tak się dzieje, ale nie mam pewności czy można od tak sobie je zamieniać, dlatego opisuję ten problem tutaj. Może ktoś z Was będzie mi w stanie pomóc i podpowiedzieć w czym tkwi problem. Dodam tylko, że heli jest nowy i nigdy nie latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Srv40 Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Jak masz trzy kable od silnika, to zamień dowolne dwa. Jak dwa, to po prostu wepnij wtyczkę odwrotnie. Łopaty powinny kręcić się zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.