Jump to content

Jaki programator do Turnigy 9x

merlin1212

Recommended Posts

Witam!!

Mam pytanie do wszystkich którzy zmieniali soft w Turnigy 9x.Który programator będzie lepszy?

1

2

Z tego co się domyślam to oba są dobre. Mam pytanie do ewentualnych posiadaczy tego nr2, czy on instaluje sie jako COM czy HID? Jaki program potrzebny jest do jego obsługi? Proszę o ewentualne rady i podpowiedzi-dzisiaj chciałbym zamówić

Witam.

Zakupiłem z tego źródła programator nr 2.

Został użyty przeze mnie do zmiany softu na ER9X (bez problemu). Aparatura "przeskoczyła"

na wyższą półkę. Użyłem programu eePP. Bardzo dobry w użyciu.

Bogdan

Przepraszam, że jeszcze raz na ten temat ale dodam, ze dobrym rozwiązaniem jest użycie

załączonego kabelka (przecietego na dwie połowy - został użyty do dwóch aparatur) i wlutowanie go w odpowiednie punkty lutownicze na płycie z procesorem (Wersja V2 ma wszystkie 6 miejsc lutowniczych) . Do programowania wyciągamy kabel z wtyczką do programatora a po zakończeniu programowania, chowamy kabel wewnątrz aparatury nie robiąc żadnych gniazd w pudle nadajnika.

Powodzenia

Bogdan

mkrawcz1, bfis, zs, dziękuję za pomoc i podpowiedzi. Zamówiony został programator nr 2-tańsza wersja. Pomysł z kabelkiem bardzo dobry-nie trzeba ingerować w obudowę.Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.

EDIT: zs to ten sam co nr 1 w moim poście tylko bez obudowy.

Ja dałem jako złącze programatora gniazdo mini-din 9pin, schowane wewnątrz pojemnika na aku. Z zewnątrz moje radio od fabrycznego różni tylko slot na SD koło anteny :-)

W wolnej chwili wrzucę "step-by-step" ze zdjęciami z montażu.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.