janek1957 Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 Mam kadłub w skali 1.5 i materiał do wykonania modelu , do wytoczenia są dwa amortyzatory. Podobne widziałem w sklepie meblowym proszę o po radę czy te ze sklepu się nadają ,
Henryk Opublikowano 3 Marca 2011 Opublikowano 3 Marca 2011 Witam W mojej galerii wstawiłem zdjęcia amortyzatora do Bąka Pozdrawiam Henryk
janek1957 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Opublikowano 5 Marca 2011 A czy te amortyzatory były by dobre? http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=14202 Lub mógłby pan polcić jakieś inne ?
Henryk Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 Witam Na "oko" wydają się być dobre ,trochę za długie ale skrócić zawsze można. Nie wiadomo jak skonstruowane są wewnątrz , jeśli tak jak meblowe np. do barku w meblościance to będą za sztywne i nie spełnią swojej roli pochłaniania energii przy twardym lądowaniu tylko przeniosą całość sił na kadłub.Dobrze byłoby obejżeć je przed kupnem i sprawdzić.Można domniemywać że producent decydując się na produkcję seryjną zna się na rzeczy. Moje wykonałem z rurek i prętów stalowych i duralowych oraz sprężyn. Jak dotąd przez 13 lat użytkowania modelu jeszcze mnie nie zawiodły. Osobiście gotowych elementów tego typu nie miałem jeszcze w rękach. Pozdrawiam Henryk
janek1957 Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Opublikowano 6 Marca 2011 Witam dzięóję za pomoc jednak wytoczę pozdrawiam janek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.