janek1957 Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 Mam kadłub w skali 1.5 i materiał do wykonania modelu , do wytoczenia są dwa amortyzatory. Podobne widziałem w sklepie meblowym proszę o po radę czy te ze sklepu się nadają , Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henryk Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Witam W mojej galerii wstawiłem zdjęcia amortyzatora do Bąka Pozdrawiam Henryk Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek1957 Posted March 5, 2011 Author Share Posted March 5, 2011 A czy te amortyzatory były by dobre? http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=14202 Lub mógłby pan polcić jakieś inne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henryk Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 Witam Na "oko" wydają się być dobre ,trochę za długie ale skrócić zawsze można. Nie wiadomo jak skonstruowane są wewnątrz , jeśli tak jak meblowe np. do barku w meblościance to będą za sztywne i nie spełnią swojej roli pochłaniania energii przy twardym lądowaniu tylko przeniosą całość sił na kadłub.Dobrze byłoby obejżeć je przed kupnem i sprawdzić.Można domniemywać że producent decydując się na produkcję seryjną zna się na rzeczy. Moje wykonałem z rurek i prętów stalowych i duralowych oraz sprężyn. Jak dotąd przez 13 lat użytkowania modelu jeszcze mnie nie zawiodły. Osobiście gotowych elementów tego typu nie miałem jeszcze w rękach. Pozdrawiam Henryk Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek1957 Posted March 6, 2011 Author Share Posted March 6, 2011 Witam dzięóję za pomoc jednak wytoczę pozdrawiam janek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.