Wojteq Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Nie wiem czy to już było ale mnie to zszokowało... :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Piękny samolot, cudowna replika. Mnie szokują swastyki. Za wikipedią: Skojarzona ze zbrodniami niemieckiego systemu nazistowskiego, swastyka obecnie uważana jest za symbol nazistowski i konkretnie jako taki (w stylistyce używanej przez nazistów) jest prawnie zabroniona w wielu krajach (np. w Niemczech regulują to przepisy §86 i §86a niemieckiego kodeksu karnego StGB). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Tzn niby reguluja to przepisy, ale mimo wszystko mozna stosowac w rekonstrukcjach np. wojennych. A co do samolotu to w USA mozna tak kupic Mustanga, Corsaira i pare innych. A nasz rodzimy przyklad to Curtis Jenny p. Marka Szufy- 70% oryginalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Na temat swastyk było kilka dyskusji. Było dużo wypowiedzi modelarzy, swastyka jest to element modelu. Replika bez swastyki kiepsko wygląda, chociaż razi w oczy i źle się kojarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Czy to jest model RC bo wygłąda na to, że jest pilotowany przez normalnego pilota :shock: . EDIT. NO znalazłem i oni normalnie takimi samolocikami 1/2 skali latają jakby nigdy nic. Musi byc niezły dreszczyk emocji :faja: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.