alchemique Opublikowano 5 Listopada 2006 Opublikowano 5 Listopada 2006 heja, taki maly problem mam... moja ladowarka - KOKOAM Lipo -502 cos ostatnio odmowila posluszenstwa:| problem dokladnie polega na tym ze kiedy podlacze do niej pakiecik - to po pewnym czasie zaczynaja migac wsystkie lamki kontrolne co jak na moj gust oznacza jakis blad. Dodam tylko ze ostatnio ladowalem ja z akkumulatora i wszystko bylo ok - teraz kiedy uzywam prostownika nie dziala. Inne pakiety dzialaja na prostowniku. Co moze sie dziac? Laduje ja na jakis 3A. Czy to wina pakietu? Nie sadze - jutro podlacze ten pakiet i ladowarke do akumulatora i to cos moze pomoze :]
de_szaa Opublikowano 5 Listopada 2006 Opublikowano 5 Listopada 2006 Moze dajesz zamaly prad na prostowniku, badz za male napiecie lub tez za duze:) Sprawdz na akumulatorze, wszystko jest mozliwe!
hubert_tata Opublikowano 5 Listopada 2006 Opublikowano 5 Listopada 2006 To na pewno wina złego zasilania. Pod obciążeniem nie mieści się w zakresie 11-15V, albo nie daje zalecanego prądu (prąd dostarczony powinien być 1,3x większy od prądu ładowania). Ponadto wiele zasilaczy sieciowych nie daje prądu wystarczająco wyprostowanego. Migające diodki mogą też wskazywać: - złe połączenie z pakietem - uszkodzony pakiet - pakiet przekraczający możliwości ładowarki (za dużo cel) Wszystko to (i więcej ) jest napisane w instrukcji: http://www.fmadirect.com/support_docs/item_1152.pdf PS Ładowarka bardzo fajna, miałem okazję oglądać (być może nawet Twój egzemplarz 8) ).
elektron Opublikowano 5 Listopada 2006 Opublikowano 5 Listopada 2006 Mialem identyczny problem. Zasilacz pod obciazeniem wytracal ok 1V i ladowarka juz wariowala. Drugim razem dalem za malo A z zasilacza, ladowalem wiekszym pradem i ladowarka tez wariowala. Wiec najlepiej zmien zasilacz lub zrob sobie z komutera
motyl Opublikowano 5 Listopada 2006 Opublikowano 5 Listopada 2006 sądze ż eprostownik jes tnajmniej odpowiednim źródłem zasilania tej jak i każdej innej łądowarki, ze względu na brak stabilizacji napięcia. Proponowął mym ładować z akumulatora, a akumulator ładowąc prostownikiem ale nie w momenci używania łądowarki. Najlepiej skołuj sobie zasilacz od kompa i będizesz miał spokój
Boogie Opublikowano 5 Listopada 2006 Opublikowano 5 Listopada 2006 Wpadnij do mnie w tygodniu to sprawdzimy calosc. Mam u siebie zasilacz stabilizowany 12,8 V bodajze i 8A.
alchemique Opublikowano 5 Listopada 2006 Autor Opublikowano 5 Listopada 2006 chyba problem byl ztym prostownikiem, podlaczylem do aku samochodowego i jest ok - przynajniej na razie moze to dlatego ze 3 cele probowalem przez prostownik ladowac, wszczesniej przy jednej czy 2 nie bylo zadnych problemow... mam pytanie co do tego zasilacza komputerowego- o co chodzi - jesli mozecie to podeslijcie jakis link z opisem - domysalam sie ze chodzi o to zeby dawal 12V ? a ladaowarkka - hmm czy ja wiem czy jakas super ona jest... jak dla mnie nie bo trzeba wszysto manualnie zmieniac zmieniajac wtyki i nie ma wyswietlacza ale jakos czesto spotykam sie z opinia ze jest calkiem porzadna
alchemique Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Opublikowano 16 Listopada 2006 hmmm moglby ktos w koncu powiedziec jak zrobic ten zasilacz z zasilacza komputerowego ? Bylbym wdzieczny
Motylasty Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 Wejdź na Baterflajowyświat Tam jest opis i fotki w dziale WARSZTAT RC.
karand Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 Witam wszystkich forumowiczów! Najlepiej użyć do tego zasilacza ATX. Pod tym adresem http://www.zabawki-modele.pl/modelarstwo/sterowane_radiem_6377.htm#6377 znalazłem kiedyś bardzo dobrze opisaną całą przeróbkę. Ja sam, ponieważ nie mam na razie luźnego zasilacza komputerowego to w domu podłączam swoją ładowarkę pod molexa w pracującym komputerze. Dzięki temu mam dodatkowy monitoring napięcia zasilającego ładowarkę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.