Jacqubes Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Jakie ogniwa moglibyście polecić do używania w odtwarzaczu mp3 ? Muszę sobie zakupić jakieś i nie wiem, które z tych tańszych na allegro najlepiej się opłaca zakupić, bo jak wiadomo część z nich ma napisane dla przykładu 1600mAh a w rezultacie wchodzi w nie 550mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 http://allegro.pl/item217370697_akumulatorki_energizer_1000_aaa_pojemnik_gratis_fv.html 7 zł za jeden akumulator to nie wiele A to są dobre akumulatory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Ja bym zakupił Sanyo eneloop - 10zł sztuka (40,- za 4), ale mają bardzo małe samorozładowanie. Nowa technologia, prawie jak LiPo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Te eneloopy to naprawde drogie ogniwa. Ale nic nie powali tego stwierdzenia: eneloop jest połączeniem baterii i akumulatora. eneloop to śmiały krok w XXI wiek. Co do Energizera, to jeszcze to rozważę. U siebie w elektronicznym moge kupić za 10zeta ogniwo. Chyba kupie 2 (jedno dla brata jedno dla mnie) i tak nie wysłucham raczej 2 ogniw w ciągu dnia, przynajmniej nie bedize mi sie chciało chodzić z akumulatorkiem w kieszeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 To jest krajowy marketingowy bełkot Lepiej poczytać o tych ogniwach u Sanyo albo na fachowych stronach. Chodzi głównie o to, że nawet po długim leżeniu w sklepie "na półce" eneloopy będą prawie w pełni naładowane, tak jak klasyczne baterie. A w środku jest ulepszony proces NiMH, z jeszcze mniejszym efektem pamięci i obniżonym samorozładowaniem. Inni producenci chyba dopiero zaczynają grać w te klocki. EDIT: Tak naprawdę eneloop to jest handlowa nazwa celi typu HR-3UTG http://batimex.pl/zdjecia/pdf/hr-3utg.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr56 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam Kupiłem Eneloop do aparatu, jestem pod wrażeniem, w końcu jakieś stabilne ogniwa, nie muszę się martwić że w najważniejszym momencie zabraknie prądu, zrobiłem kilkaset zdjęć aparatem i nakręciłem kawał filmu razem karta 256MB i 1 GB i jeszcze robił bez kłopotu zdjęcia z lampą, polecam. Ps. podają że dobrze pracuje w niskich temperaturach, ja sprawdzałem przy 45 w cieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 a ja kupilem energizera AAA i mój odtwarzacz mp3 chodził ponad 12h non stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Ja polecam Energizera i bezproblemowo uzywam ich od ponad 2 lat!! Szczerze polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h3nry Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zdecydowanie Sanyo HR-3U - nie pamiętam juz po ile płaciłem ale warto . Z 2700 na nalepie maja nadal po roku w okolicach 2640mAh (ład IC_8800) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zdecydowanie Sanyo HR-3U - nie pamiętam juz po ile płaciłem ale warto . Z 2700 na nalepie maja nadal po roku w okolicach 2640mAh (ład IC_8800) Henry dyskusja tyczy się aku AAA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h3nry Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Uups przeprasza za gafę :? . Z AAA posiadam jedynie parę Duracell 900 , które są godne uwagi . Zdecydowanie nie polecam Camelion-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 http://allegro.pl/item228006527__super_cena_naladowne_panasonic_infinium_r3_800.html Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.