Ryba_8 Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam Szanownych Państwa, Modelarstwem zajmowałem się już w czasach szkoły podstawowej, gdy to modelarnia w Pałacu Młodzieży posłużyła mi do zbudowania, po czym rozbicia modelu uwięziowego spalinowego marki Kaczorek (bodajże tak się ten cud zwał) oraz dwóch szybowców. Obecnie rozbiłem już jeden kitowy motoszybowiec-nielot (przez litość nazwę oszczędzę), dwakroć próbując sobie przypomnieć jak to kiedyś bywało. Na szczęście trafiłem na to Forum, dzięki któremu dowiedziałem się metodą lektury, co prawdopodobnie spaprałem w oblatywaniu i jak się nieco ociepli popędzę sprawdzić. Poszukuję: planów P-38 Lightning pod balsę/sklejkę w skali 1/5 lub około (marzenie, które mnie mocno rozgrzewa). Będę się uczył latać od znowu zera na tym czymś, co mam, oraz na TOTO-0. Być może też na jakimś wstępnym dwusilnikowcu, jeśli znajdę coś wstępnego. Lotniska nie poszukuję. Pod Warszawą, na południe i wschód jest kilka zabagnionych, odludnionych obszarów, na których da się bezpiecznie wodować elektrykami. Zero ludzi, zero przewodów...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.