Ryba_8 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam Szanownych Państwa, Modelarstwem zajmowałem się już w czasach szkoły podstawowej, gdy to modelarnia w Pałacu Młodzieży posłużyła mi do zbudowania, po czym rozbicia modelu uwięziowego spalinowego marki Kaczorek (bodajże tak się ten cud zwał) oraz dwóch szybowców. Obecnie rozbiłem już jeden kitowy motoszybowiec-nielot (przez litość nazwę oszczędzę), dwakroć próbując sobie przypomnieć jak to kiedyś bywało. Na szczęście trafiłem na to Forum, dzięki któremu dowiedziałem się metodą lektury, co prawdopodobnie spaprałem w oblatywaniu i jak się nieco ociepli popędzę sprawdzić. Poszukuję: planów P-38 Lightning pod balsę/sklejkę w skali 1/5 lub około (marzenie, które mnie mocno rozgrzewa). Będę się uczył latać od znowu zera na tym czymś, co mam, oraz na TOTO-0. Być może też na jakimś wstępnym dwusilnikowcu, jeśli znajdę coś wstępnego. Lotniska nie poszukuję. Pod Warszawą, na południe i wschód jest kilka zabagnionych, odludnionych obszarów, na których da się bezpiecznie wodować elektrykami. Zero ludzi, zero przewodów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.