sebamor Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Witam. Jako, że kończę swojego pierwszego ESA, to mam pewne pytanie do zaprawionych w bojach modelarzy zajmujących się tą oto dziedziną. A mianowicie jak zaprogramoważ regulator do walk ESA. Wiem, że lata się tam praktycznie cały czas na pełnym gwizdku i chciałbym konkretnie wiedzieć co i jak, aby było najlepiej. Dodam, że mój regulator to Tower Pro mag 8 25A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 To zależy od silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Zostaw na ustawieniach fabrycznych i tak jest najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Zostaw na ustawieniach fabrycznych i tak jest najlepiej.Może w tym regulatorze, ja w jakimś no name musiałem zminić timingi na maxa (silnik 2408), reszta ustawień zależna od preferencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Zostaw na ustawieniach fabrycznych i tak jest najlepiej.problem w tym, że ja już zmieniałem ustawienia tego regulatora. Silnik e-max 2812 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Pierwsza sprawa to zaprogramować maksymalne wychylenia drążka gazu. Później poszczególne ustawienia .. u mnie to jest (i lata) : - brake on - baterry type: lipo - soft cutoff mode - soft cutoff threshold: low (jak nie brakuje Ci pakietu do wylatania pełnych regulaminowych 5 minut, to utstaw sobie med/high) - start mode: normal - timing: high. na innych timingach silnik - 2408-21t - nie wyrabiał. Z ustawieniami możesz eksperymentować. Ustawienia fabryczne(default) tez da sie przywrocic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 żeby nie tworzyć nowego tematu to zadam tu takie pytanka, co to jest ten timing i do czego służy :?: bo ostatnio tak się zastanawiam i znaleźć nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 http://www.google.pl/search?q=co+to+jest+timing+site%3Apfmrc.eu pierwszy link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Dzięki yay, takiej odpowiedzi oczekiwałem :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.