student87 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Witam ! Zdecydowałem się na HK 450 na drugiego helika. Po przeczytaniu setek postów na temat jego konfiguracji coraz bardziej się zniechęcam, zawsze "coś komuś nie pasuje" albo "może zamień na inne". Nie mam znajomych którzy latają helikami, więc proszę o pomoc wirtualnych kolegów w skompletowaniu pierwszej 450-tki, kita jak i elektronike chce kupić oczywiście w hobby city, będzie to mój drugi heli po lamie do nauki latania, posiadam aparaturę turnigy 9x v2 i 5 pakietów 3s 2200 20 C. Czy ktoś mógłby mi podać sprawdzoną konfiguracje sprzętową z Hobby City i napisać co mi będzie jeszcze potrzebne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Zdecydowałem się na HK 450 na drugiego helikaNo super...Po przeczytaniu setek postów na temat jego konfiguracji to mało szukałeś...więc proszę o pomoc wirtualnych kolegów w skompletowaniu pierwszej 450-tk jeszcze raz przeszukaj forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
student87 Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Dzięki za komentarz bo za dużo nie pomogłeś ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Od razu powiem, nie ma co się pakować w podróbki, oryginał zawsze sprawdzony, dozbieraj a nie pożałujesz, masz już apkę, pakiety, to kup T-rex 450 sport lub PRO i nie pożałujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Albo coś ze stajni Gaui, z tego co czytałem lepsza jakość niż T-Rex no i nie odwalają komerchy jak Align. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
student87 Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Z tego co przeczytałem to HK jest raczej sprawdzony i wiele osób nim lata dlatego między innymi zdecydowałem się na niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Zależy która wersja Napisz na którą się zdecydowałeś .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
student87 Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 zdecydowałem się na tą wersje: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10900&Product_Name=HK-450GT_CCPM_3D_Full_Alloy_Helicopter_Kit_%28Align_T-Rex_Compat.%29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Owszem jest to wersja, która jest nawet, ale nadal parę rzeczy pozostaje do wymiany, na początek dalej będę się starał cię przekonać do sprawdzonego T-rex'a 450, miałem HK450 i wiem że cały czas coś jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Ja ma takie zdanie jak Maciej1996. Miałem 2 HK450 oraz rexy 250,450,500i600 i jakość nieporównywalnie lepsza. W mojej pierwszej wersji HK cały czas sie coś rozkręcało, nawet na locktite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 za duzo loctita.. ja tez kupiłem jak chyba była druga partia czy cos ( nie mylic w ver v2) i sie nic nie rozkreca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Nie za dużo. Ja miałem jeszcze tą wersje z tym chamskim niebieski alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 ja tam mam niebieskie Alu z Ebaya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Jaki pinion (zębatkę silnika) radzicie zapodać 11,12,13T zdaje się na wasze doświadczenie, loty raczej widokowe, może za jakiś czas delikatne acro. Silnik Typhoon 450H 3550kv. Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Prz y takim KV chyba najlepsze będzie 13T/12T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 ja bym wstawil 13 i sprawdzil czy helik jest żwawy i czy sie bardzo silnik grzeje ale mysle ze wszystko będzie w normie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 A ile ząbków w przypadku czterech łopat? i KV 3550 ? Co o tym sądzicie i jakie są wasze doświadczenia w przypadku HK 450 Pro bo akuratnie takowy posiadam do ulotnienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 nie mialem doczynienia z 4 lopatowym ale jednak chyba dalbym 12 ząbkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Dziękuje za poradę, ale moje braki są większe kolejna zagadka dla mnie. Czy istnieje możliwość wlutowania lub "wszczepienia" gdzieś wyłącznika którym rozłączył bym pakiet od modelu. Np Mam takowy w Tamiyo-wskiej Toyocie High lift 4x4 i jest zespolony kablem z regulatorem(Regulator fabrycznie nowy rozpakowany przeze mnie w domu z foli vacum oryginalny TAMIYA. Nie musiałbym rozłączać pakietu na złączu XT-60 w śmigłowcu, no chyba że w Heli panują inne zasady, dlatego pytam. :oops: Widziałem na 90% filmików na portalach społecznościowych że piloci RC helików zanim polatali coś tam grzebali pod canopką i słyszalny był ten specyficzny dźwięk uruchamianego odbiornika i regla po założeniu jej na swoje miejsce następował start. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 ja jestem zdania ze jednak lepiej dmuchac na zimne.. a jesli wylacznik nie znieise tych pradow skokowych i sie stopi? albo cos innego sie zepsuje.. zawsze wtyczka z goldem lub t-deans czy tam hx60 pewniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.