oskar9595 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam, chciałbym zakupić model helikoptera firmy kyosho, a dokładniej model kaliber 400xp. Miał ktoś z was już jakieś styczności z tym modelem? Co możecie o nim powiedzieć (dobre i złe strony ) dostepność części, awaryjność i inne ważne według was sprawy dotyczące tego modelu. Jestem nim bardzo zainteresowany, więc proszę o skrupulatne odpowiedzi. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Oskar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 A dlaczego akurat taki? W Polsce raczej mało popularny, więc z częściami może być problem. Lepiej weź jakiegoś Trexa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskar9595 Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Akurat taki z takiego powodu, że jeden z modelarzy chce go sprzedać za 400 zł razem z wyposażeniem( bez serw, oraz pakietu i odbiornika) dla tego rozważam tę opcję. Pozdrawiam Oskar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 A jakie tam jest żyrko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskar9595 Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Witam, żyroskop mówił, że jest dedykowany do tego modelu, dokładnie jaki nie wiem. może wy się orientujecie jaki tam radzą włożyć? Pozdrawiam Oskar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Nie ma czegoś takiego, jak żyroskop dedykowany. Generalnie myślę, że należy przyjąć, że model jest bez wyposażenia, bo jak nie ma serw i porządnego żyra, to znaczy że jest bez wyposażenia. Nie zawracaj sobie głowy, tylko kup Trexa. Jak nie chcesz nowego, to poszukaj na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskar9595 Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Witam. Pisząc dedykowany mam na myśli tak jak np w eg pro, że piszą, co do modelu byłoby dobre. Tak samo było (chyba) do tego kalibra. A co sądzisz o tym http://allegro.pl/hk-450-kit-najtaniej-t-rex-i1465486123.html i tym http://allegro.pl/aeolian-t-rex-450-pro-align-lipo-rc-2-4-i1461216427.html helikopterku. http://allegro.pl/t-rex-450-sport-rtf-super-zestaw-okazja-zajrzyj-i1466759620.html taki byłby dobry? jesli chodzi wam o taką używkę to neistety, lecz ja będe musiał zrezygnować z helikopterów, bo jak narazie to kwoty strasznie mnie przerażają. Postaram się troche fundusze podreperować i wtedy zobaczę, ale tak jak patrze wszędzie to skąpletowanie t-rexa to kwota żędu tysiąca zł. Pozdrawiam Oskar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Ja się nie znam na tych podróbach. Generalnie uważam, że to szajs, skoro oryginalnemu trexowi też sporo brakuje do doskonałości. W każdym razie oryginalnego gotowego do lotu, z dobrym żyrem i przyzwoitymi serwami kupisz za około 1600 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskar9595 Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 no to 1600 zł to dużo za dużo. nie chcę latać wyczynowo, narazie tylko zawisy, może spokojne loty potem. Narazie przez całą moją karierę modelarską wydałem mniej na cały sprzęt niż ten helik warty co podałeś. Jeśli uda mi się sklecić helika gotowego do lotu za około 500-600 zł ( bez aparatury, bo posiadam) to byłoby dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Na podróbce powinno się udać. Poczytaj forum, sporo ludzi sobie słożyło jakiegoś HK za niewielkie pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
student87 Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Najlepiej spytaj Coolsky on najlepiej się zna na Heli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Najlepiej spytaj Coolsky on najlepiej się zna na Heli A co nie jak tak Nie ryzykowałbym tego kyosho ze względu na dostępność części. Z tego co się orientuję to u nas w kraju ma je rc-ikar. Za zdaniem From_heaven , lepiej dołożyć i kupić używanego reksia lub jeśli heli ma służyć do turlania dropsa po niebie to za te 400 zł złożysz sobie HK-450 z Chin... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskar9595 Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 No to w takim razie sobie odpuszczę, otrzymałem od jednego z kolegów z forum ofertę złożenia takiego helika łącznie z oblotem za 450 zł ( wszystko razem z pakietem, bez aparatury i odbiornika) i chyba z tego skorzystam. hk450 myślę, że wystarczy, będzie to mój drugi model heli po lamie, przy pierwszym locie miałem ją opanowaną na cacy. Moglibyście skompletować mi helikopter? (linkami) z HK? Byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Oskar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.