Cimek Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Czy Ty chcesz miec wszystkich w domu zdrowych ? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 A jakm prądem ładujesz? Cimek, ta ladowarka obsługuje 1s-4s więc spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 A jakm prądem ładujesz? Ta kwestia już była poruszana pare postów wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 No, nie wiem może jestem ślepy, bo nie wiedzę kiedy napisałeś jakim prądem ładujesz te akku, tylko napisałeś jaka to ma pojemność, a ta ładowarka chyba ma możliwość ustawienia prądu ładowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Ma możliwość. ładuje lipole 1-4 cele 100-5000 mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechoo Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 podpinam się pod temat Sprawa dotyczy helikoptera zabawki 3kanałowego zaopatrzony jest w baterię 3,7V 1000mAh (27g) lata to krótko bo 5-6min, a ładuje się długo i to bardzo, czasem więcej niż 2,5h ładowarką 400mAh (dostałem w zestawie) chciałem podmienić baterię z telefonu (3,7V 1500mAh 14g) dolutowałem do niej przewody podpiąłem wtyczkę załadowałem do pełna i? i nic.... heli ruszył ale po odkręceniu pełnej mocy staną.... na baterii jest moc (wg miernika, ale heli nie leci) skąd taka sytuacja? dodam, że: po naładowaniu oryginalne baterii do heli ma około 4,3V - jak heli nie już lecieć to bateria spada po niżej 3V.... po naładowaniu baterii z telefonu miała 4,22V - ale heli nie podniósł się z podłogi choć ta bateria jest o połowę lżejsza proszę o pomoc czy to chodzi o to porównanie z zapałką i kciukiem? jeśli tak, to jak rozpoznać, która bateria ma "zapałkę" a która "kciuka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Takie akumulatorki telefoniczne mają zbyt małą wydajność prądową. Są przeznaczone do długiej pracy z obciążeniami kilkudziesięciu mAh. Z tego co podajesz, Twój helikopter pobiera 10-12A (1Ah i 5-6 minut). Dlatego na małym gazie jeszcze daje rade, ale na pełnym bateria już nie wytrzymuje poboru prądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.