fifi0125 Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Witam, Kilka dni temu postanowiłem, że zrobię sobie, urządzenie do szlifowania żeberek (bardzo przydatne urządzenie), konstrukcji Pana Motylastego. Jednak jako amator jeżeli chodzi o robienie tego typu rzeczy, chciałbym zapytać się o dokładne wymiary: ścianek (kątowników aluminiowych), szablonu (kawałka szyny aluminiowej), prętów stalowych, usztywniaczy (kostek elektroinstalatorskich), podstawy (ja mam sklejkę ok. 11mm). Bardzo proszę o wypowiedzenie się w tej sprawie, projektanta tego urządzenia lub kogoś kto się na tym zna i to robił. Pozdrawiam Ps. Załączę zdjęcie sklejki Z jednej strony: I z drugiej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fifi0125 Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Na prawdę nikt tego nie robił?? To jak Wy sobie radzicie ze szlifowaniem żeberek. Chyba nie powiecie, że wszystkie pojedynczo ?? To żmudna praca, wiem, bo za pierwszym razem tak robiłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Oprócz Tomka "Motylastego" nikt takiego grilla jeszcze nie posiada. Możesz być drugi :-) A jak sobie radziliśmy do tej pory, możesz też przeczytać w temacie, w którym Tomek zamieścił przepis na żeberka z grilla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 "To jak Wy sobie radzicie ze szlifowaniem żeberek" Właśnie tak ! wałek z tekstolitu z papierem ściernym Na tokarkę ,zresztą może być wiertarka ,wzorniki z dystansami balsa i jechane .Ważnym jest aby od razu po zdjęciu ze szprych na wzorniku włożyć na inne szprychy w zespole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.