mario70 Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Nabyłem ostatnio modelik jak w tytule wykonany z pianki EPP. VA-Models jest to czeska firma, jednak w naszych sklepach chyba mało znana. Wykonanie bardzo fajne a do tego instrukcja jest w formie filmu na płycie CD (lub do ściągnięcia ze strony producenta) 8) Pierwsze fotki: A to zespół napędowy: Czekam na przesyłkę z klejem UHU Por aby rozpocząć montaż. Fotki wkrótce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Podczas oblotu niestety spalił się silnik. Zamontowane było śmigło 12x3,8 ale model odbywał spokojny lot. Który z poniższych silników Dualsky bardziej by się nadał do tego modelu: Xmotor XM2834CA-9 czy Xmotor XM3530CA-14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Podczas oblotu niestety spalił się silnik. Zamontowane było śmigło 12x3,8 ale model odbywał spokojny lot. Który z poniższych silników Dualsky bardziej by się nadał do tego modelu: Xmotor XM2834CA-9 czy Xmotor XM3530CA-14 witam!!! według mnie lepszym wyborem będzie XM2834CA-9. ma niższe Kv a co za tym idzie można założyć większe śmigło. do takich modeli z EPP najlepiej sprawdzają się śmigła SLOW FLY np.APC.jednak przy zakładanej przez producenta masie do lotu na jakiś spory zapas mocy bym nie liczył. dodam że w modelu CRISTEN EAGLE też z VA MODELS mam silnik RAY 3530/14 śmigło 10X3.8 SF APC.do lotu waży ok 620g i z tym napędem model z zawisu po dodaniu gazu idzie w pionie jak rakieta! pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Dzięki, dzisiaj właśnie zamówiłem ten silnik. Użyję śmigła SF 11x4,7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.