DjTommi Opublikowano 8 Marca 2011 Opublikowano 8 Marca 2011 Witam. Chciałem zapytać czy ktoś z koleżanek i kolegów miał styczność z silnikiem Mega L4 ? Mam taki silnik i chciałbym się dowiedzieć więcej o jego parametrach. Z tego co udało mi się dowiedzieć na temat tego silnika to jest to największy silnik dwufazowy Megi i że już jest nieprodukowany. Chciałbym się dowiedzieć jaką ma moc i byc może ktoś go stosował i ewentualnie w jakim modelu. Z góry dziękuje i pozdrawiam Tommi
jędrek Opublikowano 8 Marca 2011 Opublikowano 8 Marca 2011 Witam Mam takie motory w kilku modelach. Waga modelu do lotu około 5kg. Zasilanie silnika 18szt aku NiCd, śmigło 12x6. Power nawet niezły, ale to już stare motory.
DjTommi Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Opublikowano 8 Marca 2011 Mój jest nieużywany jeszcze i bedzie służył jako napęd szybowca 5m rozp. Bedzie zastosowana przekładnia i śmigło 14x10. Planuję zasilać go 6s LiPo. Mam nadzieję, że to wystarczy żeby szybowiec sie wzniósł. Pozdro Tommi
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 8 Marca 2011 Opublikowano 8 Marca 2011 Z L-4 nie miałem styczności... Ma 4 szczotki ? :devil: Miałem tylko Mini 7 i Midi 7. W rękach trzymałem S-3 i S-5... Napisz do p. Matyasa i pewnie Ci udostępnią stare karty katalogowe. Pozdrowienia - Jurek
DjTommi Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Opublikowano 12 Marca 2011 Do tego silnika dostałem jeszcze regulator Jeti Jes 80 i tu znowu jest pytanie czy ten regulator obsłuży mi LiPole. Może ktoś z kolegów próbował takiego połączenia ? Pozdrawiam Tommi
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 Nie tylko próbowałem ale nadal latam... - Jurek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.