DjTommi Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Witam. Chciałem zapytać czy ktoś z koleżanek i kolegów miał styczność z silnikiem Mega L4 ? Mam taki silnik i chciałbym się dowiedzieć więcej o jego parametrach. Z tego co udało mi się dowiedzieć na temat tego silnika to jest to największy silnik dwufazowy Megi i że już jest nieprodukowany. Chciałbym się dowiedzieć jaką ma moc i byc może ktoś go stosował i ewentualnie w jakim modelu. Z góry dziękuje i pozdrawiam Tommi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Witam Mam takie motory w kilku modelach. Waga modelu do lotu około 5kg. Zasilanie silnika 18szt aku NiCd, śmigło 12x6. Power nawet niezły, ale to już stare motory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjTommi Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Mój jest nieużywany jeszcze i bedzie służył jako napęd szybowca 5m rozp. Bedzie zastosowana przekładnia i śmigło 14x10. Planuję zasilać go 6s LiPo. Mam nadzieję, że to wystarczy żeby szybowiec sie wzniósł. Pozdro Tommi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Z L-4 nie miałem styczności... Ma 4 szczotki ? :devil: Miałem tylko Mini 7 i Midi 7. W rękach trzymałem S-3 i S-5... Napisz do p. Matyasa i pewnie Ci udostępnią stare karty katalogowe. Pozdrowienia - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjTommi Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Do tego silnika dostałem jeszcze regulator Jeti Jes 80 i tu znowu jest pytanie czy ten regulator obsłuży mi LiPole. Może ktoś z kolegów próbował takiego połączenia ? Pozdrawiam Tommi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Nie tylko próbowałem ale nadal latam... - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.