tomekst16 Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Witam urwalem kabelik od silnika 3f tower pro; http://www.emodel.pl/tower-pro-silnik-241008-gl-p-210.html niewiej jak by to można naprawić ??? :cry: proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Rozbierz silnik i przylutuj. Na miejsce lutowania naciągnij cieniutką termokurczkę. Częsty przypadek, zwłaszcza przy produktach TP. Ja urwałem w 2 z 3 silników TP jakie mam. Po naprawie chodza do dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Ok, ale w jaki sposób rozebrać taki silnik? ściągnołem czarną zapinkę od strony mocowania silnika, ale niewiem jak ściągnąć podkładkę pod nią, i co dalej??? (nigdy jeszcze nie rozbierałem takich silników) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Skoro zdjąłeś zapinkę to właściwie wystarczy wyciągnąć wirnik za ośkę i już masz dostęp do uzwojenia. Mogą tam być jeszcze śrubki imbusowe, które trzeba by poluzować. Wirnik jest spasowany i mocno siedzi w łożysku. Trzeba go wypchnąć, ale z wyczuciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tofik Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Witaj. Jeśli ściągnąłeś zapinkę to teraz odkręć 3 czarne śrubki na tej złotej podstawce(kluczem imbusowym). Wtedy spokojnie ściągniesz tą podstawkę. Przy okazji możesz przelutować 2 pozostałe kable bo mogą się urwać po krótkim czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.