angos93 Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Coś mi się wydaje, że ten model jest poprostu słaby do rozpoczęcia przygody z modelarstwem. Ja jako pierwszy model wybrałem Cessne 480 od Pelikana i jestem z tego wyboru bardzo zadowolony.
madrian Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Dziś model do mnei przyszedł. Rozpakowałem i wziąłem sie do składania. Tylko ze tak: dziurki na popychacze w lotkach na ogonie różnią się i to bardzo(na rysunku są dziurki, a w modelu nie ma). Serwo które ma poruszać skrzydła przednie było by ok, gdyby mieściło się w miejscu wyznaczonym... Pilot też nie bardzo ma ochote odpalić, ale to może wina starych baterii. Jutro wróce do skręcania, a jak coś nie będzie jeszcze pasowało to piszę do gościa z allegro;] A mówiliśmy, żebyś nie brał tego modelu... :wink: Wiesz, jak coś jest dwa razy tańsze od normalnego towaru, to producent na czymś musiał oszczędzić. Z reguły jest to jakość wykonania i gorsze materiały. Nikt w biznesie prezentów nie robi.
karlem Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 Dziś model do mnei przyszedł. Rozpakowałem i wziąłem sie do składania. Tylko ze tak: dziurki na popychacze w lotkach na ogonie różnią się i to bardzo(na rysunku są dziurki, a w modelu nie ma). Serwo które ma poruszać skrzydła przednie było by ok, gdyby mieściło się w miejscu wyznaczonym... Pilot też nie bardzo ma ochote odpalić, ale to może wina starych baterii. Jutro wróce do skręcania, a jak coś nie będzie jeszcze pasowało to piszę do gościa z allegro;] Możesz wyjaśnić te pojęcia?
komakow Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Opublikowano 17 Marca 2011 Co do tych dziurek i reszty to się wyjaśniło. Ciekawi mnie tylko dlaczego jak wyłączę radio(aparature, nadajnik) tym samym wyłancza się odbiornik w modelu, to akurat plusik:) Rzecz w tym że np po 5 minutach odbiornik zaczyna zgrzytać [?] albo po prostu wydawać dziwne dźwięki Odłączam akumulator, podłączam go i wszystko jest ok. a za następne 5 min powtóreczka ... @karlem Wybacz, ale nawet jakbym chciał inaczej tego nazwać nie umiem. Ale nie bój się, jeszcze sobie słownik pojęć modelarskich wyrobie
angos93 Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 Najpierw włączaj nadajnik, a potem dopiero odbiornik. A przy wyłączaniu najpierw odbiornik potem nadajnik.
komakow Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Opublikowano 17 Marca 2011 Ahh, chyba nie zrozumiałeś, ale to nic W obudowie jest wbudowane coś podobnego do włącznika, ale nawet jak klikam w to, odbiornik nie reaguje. Zaś jak włączę nadajnik automatycznie włącza się odbiornik, przy wyłączaniu tak samo, wyłączam nadajnik a odbiornik sam gaśnie. Chyba że tylko zasypia, ale fakt jest taki że dioda gaśnie i rozbłyska zgodnie z diodą na nadajniku:) A teraz pytanie, czemu odbiornik brzyczy po jakimś czasie od wyłączenia nadajnika?
Artu Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Coś ucichło ostatnio w Twoim wątku :? Czy model jeszcze "żyje" ? Czy już się zamienił w "magazyn części" do nowego projektu ? A może tak zapamiętale latasz, że nie Masz czasu pochwalić się tym faktem na forum ?
komakow Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Opublikowano 21 Marca 2011 Heh;] Wykonałem około 10 "lotów". Połamałem jedynie śmigło i wtyczki od aku i regiela ponieważ przy krecie aku uderzył z taką mocą w silnik że aż wszystko po drodze połamał. Smigiełko w tym tygodniu będe miał. Co do mojego nowego projektu to już nie ważne czy rozbiję ten czy nie i tak kupuję balsę ,depron kleje i inne potrzebne rzeczy i biorę się do budowy modelu toto-0.
madrian Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 A jak sugerowaliśmy, żebyś od tego zaczął, to stawałeś okoniem... :wink: I jak wrażenia z latania? Często model "sam" spadał? :twisted: Możesz zrobić relację ze swoich lotów i opis modelu ze zdjęciami. Może ktoś jeszcze skorzysta z tych wiadomości.
komakow Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Opublikowano 21 Marca 2011 Z tym "sam" to nawet prawda jest:) Nie wiem czy złe wyważenie czy leciutki wiaterek, ale ciągle sciągało model na lewo... To własnie było powodem prawie wszystkich wpadek. Co do relacji z lotów i fotek to mogę coś takiego zrobić, mam nadzieje że nie będzie już takich "tłumoków" wśród nas co zaczną od takiego modelu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.