Daniel_B Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Witam Dziś w trakcie przedwiosennego "docierania" skrzydeł, przy pierwszym odpaleniu apki po kilku miesiącach zimowej przerwy pojawił się u mnie problem z elektroniką. Po karkołomnym starcie z ręki (wariackie ruchy modelu w powietrzu) wylądowałem ekspresowo i na szczęście bezpiecznie. Podczas sprawdzania trymerów okazało się, że trymer lotek po ustawieniu go w neutrum powoduje samoistne włączenie silnika na 3/4 obrotów i wychylenie lotek na 110% maksymalnego wychylenia, mam wrażenie, że gdyby płat pozwolił, to zamiast lotek miałbym śmigiełka . Dopiero po przestawieniu trymera lekko w prawo elektronika wydaje się być stabilna. Wcześniej model "trzepotał" czasami lotkami na ułamki sekund na ziemii, ale w locie chyba było ok, bo przez prawie 3 lata był grzeczny Jakieś pomysły ? Pozdrawiam Daniel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qbatus Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Stawiał bym na kwarce. Jeśli masz dostęp do innego kompletu to spróbuj. W tej aparaturze nie są najwyższej jakości i lubią płatać figle. Ale równie dobrze może to być wina odbiornika. Ten sam argument. Podchodzą do tego odbiorniki z ASW-28 albo zwykłe 6 kanałowe E-sky. Na razie tyle przychodzi mi do głowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.