krzywy Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Witam. Przeglądając ostatnio zasoby planów modelarskich (szukałem czegoś na szybko), natrafiłem na parę modeli z Electric Orange (pewnie już nie istnieją, ale jakby dobrze poszperać w sieci to jeszcze można znaleźć plany w formacie PDF). Tak się trafiło, że mam Bf-109, P-40, P-51, oraz japońca A6M (zero) i być może były jeszcze inne, ale nie dane mi było na nie trafić. Raczej są to mikrusy bo po wydrukowaniu i wycięciu, długość przeciętnego modelu waha się w granicach 55 cm (rozpiętość poznam, jak wytnę skrzydło). Na pierwszy rzut poszedł P-51 mustang... ...i tu od razu wylazł zonk. po pomalowaniu depronu 6mm, farba (jakiś spray) zaczęła żreć depron. No to na szybko wydrukowałem zero (tym razem na papierze z bloku technicznego, co by było łatwiej). Wiadomo zero może być prawie cały zielony, więc w ruch poszła odpowiednia taśma pakowa i oto efekty wycinania i oklejania Skrzydła wytnę i pokleję jutro. Przewidywane wyposażenie: silniczek EMAX GT2205/22 23g/KV1660, jeszcze nie wiem jakie dam do tego śmigło (w zależności co znajdę ), reg? nawet nie wiem co to jest (kupiłem kiedyś w perfecthobby razem z silniczkiem), serwa; 2x BlueArrow S03615. Więcej zdjęć wstawię, jak wytnę i okleję skrzydła. Na razie aura nie sprzyja (wieje), ale mam nadzieję, że zdążę z oblotem przed wysłaniem mnie do ciepłych krajów (GT Tour rulez ). A teraz taka wariacja: fajnie byłoby się potłuc takimi modelami na wzór ESA, ale to by się chyba musiało odbywać na dużej hali, lub przy naprawdę bezwietrznej pogodzie. Jakby ktoś kiedyś popełnił coś podobnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywy Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Drugi dzień budowy. Skrzydło wycięte, sklejone, wzmocnione prętem węglowym i na koniec oklejone. Do tego dojdzie pakiet 2C Li-pol Ray, 480 mAh. Nie mam wagi, ale widzę że model przekroczy umowne 100g. Ciąg dalszy nastapi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 No i patrz Pan jakie Zero sympatyczne... :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywy Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Zapomniałem podać rozpiętość, która to wynosi 70cm. Model dostał śmigło GWS 8x4, oraz odbiornik Hitec HFS-05MS (ciężki). W ogóle to chciałem, żeby wyszedł lekki, a wyszło jak zwykle (i tak nie podam ile waży bo nie mam wagi). Pomimo dosyć silnego wiatru zdecydowałem się na oblot. Od razu miłe zaskoczenie, model wymagał jedynie niewielkiego wytrymowania na lotkach. O dziwo z wiatrem radził sobie całkiem nieźle. Na dalsze loty poczekam jednak na bezwietrzna pogodę, żeby sprawdzić pełnię możliwości. Od biedy nadałby się pewnie nawet jako mini ESA, no ale tasiemka musiała by być naprawdę cienka. Spróbuję namówić paru kumpli do popełnienia czegoś podobnego i może nawet udało by się zorganizować jakieś nimi walki . Ładowanie po oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jOint_sKill Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Witam. Spodobało mi się Zero ale nigdzie pdf w sieci nie mogę znaleźć. Mogę prosić plany na @ lub może tutaj. kacperkacper@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeon Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Skieruj rurę wlotu zimnego powietrza w komorze bardziej na stożek, bo ssie ciepłe powietrze :wink: A samolocik bardzo fajny!Poprosze plany również- radford@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Ja też proszę o plany: giulio1994@onet.eu Zrobie sobie rzutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywy Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 No sorki, ale na razie siedzę w dzikim kraju i zdaje się, że nie mam dostępu do tych planów. Jakby się jednak okazało że zabrałem dyski twarde z planami to powysyłam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Tu są plany podobne może się wam przydadzą http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1012551 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.