larith Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Witam Mam taki odbiornik http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=162_163&products_id=6711 i chcę używać go w modelu spalinowym i nie wiem jak go sensownie podłączyć. Pod 3 kanał podłączam pakiet zasilania i tu jest problem... na tym kanale też mam gaz w radiu i nie wiem jak podłączyć serwo od gazu podłączyć pod wolny kanał i zmiksować z 3 czy jest jakiś magiczny kabelek, przejściówka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Podłącz pod wolny kanał, listwy + i - są połączone w odbiornikach, podłączysz pod jeden kanał, cały odbiornik będzie miał zasilanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larith Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Miałem tak spróbować ale bałem się że "wybuchnie" dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Tak jak kolega radzi zasilanie można podpinać pod dowolny kanał. Trzeba jednak pamiętać aby ścieżki były w stanie przenieść prąd potrzebny do zasilania serw. A ten odbiorniczek raczej szerokich ścieżek nie ma więc mam nadzieję , ze ten model spalinowy do gigantów nie należy. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larith Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Nie, to łódka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.