larith Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Witam Mam taki odbiornik http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=162_163&products_id=6711 i chcę używać go w modelu spalinowym i nie wiem jak go sensownie podłączyć. Pod 3 kanał podłączam pakiet zasilania i tu jest problem... na tym kanale też mam gaz w radiu i nie wiem jak podłączyć serwo od gazu podłączyć pod wolny kanał i zmiksować z 3 czy jest jakiś magiczny kabelek, przejściówka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sidey Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Podłącz pod wolny kanał, listwy + i - są połączone w odbiornikach, podłączysz pod jeden kanał, cały odbiornik będzie miał zasilanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
larith Posted March 18, 2011 Author Share Posted March 18, 2011 Miałem tak spróbować ale bałem się że "wybuchnie" dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek.3333 Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Tak jak kolega radzi zasilanie można podpinać pod dowolny kanał. Trzeba jednak pamiętać aby ścieżki były w stanie przenieść prąd potrzebny do zasilania serw. A ten odbiorniczek raczej szerokich ścieżek nie ma więc mam nadzieję , ze ten model spalinowy do gigantów nie należy. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
larith Posted March 18, 2011 Author Share Posted March 18, 2011 Nie, to łódka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.