domino10-0 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Witam Posiadam 2 bateryjki 3,7V 1000mAh z jakiegos helikopterka i mam pytanie czy da sie je jakos przerobic na 1 pakiet 7,4V? Przydalby mi sie taki pakiet do jakiegos szybolka albo czegos innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Oczywiście że się da. Poczytaj trochę o łączeniach szeregowym i równoległym, a się dowiesz jak to się robi, poza tym informacje te przydadzą Ci się w szkole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Jak napisał daniello ,lecz musisz dokupić kabel do balansera (koszt 5zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Kabel moze uda mi sie znalesc w domu, a jak nie to trzeba bedzie kupic. Ale chyba lepiej kupic kabel za 5 zl niz caly pakiet za 50 . Czyli wszystko łącze tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Gdy z bateri ściągnąłem tasme zobaczylem takie male plytki z jakimiś ukladami scalonymi. Co mam z nimi zrobic? Wyrwac czy zostawic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Zostaw te płytki. Bez nich nie będziesz mógł ich naładować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Wiesz co, jeśli masz w pobliżu jakiegoś znajomego modelarza lub elektronika, zanieś mu te akumulatory, a on w 10 minut zrobi z nimi, co potrzeba. Ja też jeśli nie jestem czegoś pewien lub nie czuje się na siłach, idę po poradę do mojego instruktora. Bo z lipolami nie ma żartów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino10-0 Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Udalo sie! :rotfl: Bateria dziala. W kazdej z celi po naladowaniu z balancera jest 4,08V. Jak Bede mial wage to zważę ten pakiet, a wymiary: dlugosc 5cm, szerokosc 3cm i grubosc 2cm. Jeszcze male pytanko. Gdybym chcial go wykorzystac w jakims szybolu to moge go podlonczyc bezpośrednio do odbiornika, czy muszę przez jakaś przetwornice? Odbiornik mam taki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.