Adri303 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Witajcie. Mam dylemat. Urwał mi się kabelek w pakiecie LiPo 1800MaH I co zrobić z nim? Może być urwany, czy należy go przylutować? Zdjęcia dam póżniej. Myślę, że pomożecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 I co zrobić z nim? Może być urwany, czy należy go przylutować? Zależy co chcesz z tym pakietem robić Jeśli chcesz się nim posłużyć niczym eksponatem muzealnym, to broń Cie bóg lutować! :twisted: Natomiast, jeśli chcesz go włożyć do modelu i podłączyć zasilanie, to gorąco polecam. Jeżeli obwód jest przerwany to raczej nie polecisz 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Czemu miałby nie poleciec z przerwanym kablem, w czym w ogóle problem jest ? Chcesz latać to pakietu wcale nie wkładaj do modelu. Jak puścisz z okna bloku z 10 piętra to sam bez pakietu poleci. Poco dodatkowa waga ? Zdjęcia też nie potrzebne no bo i poco. Przeciez każdy z nas wie który kabel się urwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Jak przypuszczam urwał ci się jeden z przewodów od wtyczki balancera. Koniecznie musisz to naprawić bo inaczej będzie problem z naładowaniem pakietu. Nie bój się lutować, pakiety mają przy calach kawałek płytki drukowanej na której wykonanane są połaczenia pomiędzy celami a kablami. Staraj się jednak nie przegrzewać połączenia lutownicą, szybko zatopić przewód i koniec. Jeżeli skrócisz jeden z np 4 przewodów 3S to najprawdopodobniej znowu go urwiesz, lepiej od razu skrócić wszystkie 4, no chyba że będziesz uważał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.