toretto1995 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Posiadam aparaturę Turnigy 9x mode 2(gaz z lewej) Gdy podpinam serwo pod kanał 4 i ruszam drążkiem lotek to to właśnie serwo mi się rusza ale żadne inne a ja chciałbym tak zaprogramować nadajnik że jak ruszam drążkiem lotki w lewo to jedno serwo kręci się w jedną stronę a drugie serwo w przeciwną stronę do pierwszego a gdy drążek wezmę na prawą stronę to serwa obrócą się w przeciwną stronę Jak to zrobić? Czytałem instrukcję lecz jest ona dla mnie mało zrozumiała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 było na forum kilka razy - szukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Podpinasz lewą lotkę po kanał 1, a prawą pod 6. wchodzisz w FLAPERON i ustawiasz tak: STATE ACT AIL 1 100 100 AIL 2 100 100 FLP1 000 000 FLP2 000 000 Powinno pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Prawie podziałało..mówię prawie gdyż gdy ruszam drążkiem steru kierunku to w tedy jest tak jak chciałem.A jak ruszam drążkiem lotek to nie ma reakcji.Chcę by to co jest gdy ruszam sterem kierunku było na drążku lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 To ustaw mode 4 to lotki bedą z lewej a kierunek z prawej. Ja tak latam od początku choć wiekszość korzysta z mode 2 czyli odwrotnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Dziękuję wam bardzo,udało się.Punkty poszły. :wink: :mrgreen: :faja: :jupi: ;D :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanczo Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Podpinasz lewą lotkę po kanał 1, a prawą pod 6. wchodzisz w FLAPERON i ustawiasz tak: STATE ACT AIL 1 100 100 AIL 2 100 100 FLP1 000 000 FLP2 000 000 Powinno pomoc dlaczego mogę zmienić w przaypadku AIL tylko te wartości (pogrubiona czcionka) AIL 1 000 100 AIL 2 000 100 FLP1 000 000 FLP2 000 000 lotki działają w 50% ponieważ mogę skręcić tylko w jedną stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Przechyl drążek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanczo Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 hehe wiem że należy przechylać drążek w obie strony;) ale wychylenie drążka w jedną stronę powoduje ładne naprzemienne wychylenie klap, wychylenie drążka w drugą powoduje powrót do wychylenie zerowego. Chodzi mi o to jak w menu spowdować zmianę obu wartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 W menu podczas ustawiania przechyl drążek, wejdzie na drugą wartość do ustawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Niepotrzebnie kombinujecie z mikserem FLAPERON. Najprostszy sposób na ustawienie lotek na dwóch osobnych kanałach, to podłączenie jednej lotki na kanał 1, drugiej na kanał 7 i aktywowanie miksera AILDIFF - ustawia się w nim jednocześnie różnicowość wychyleń, czyli o ile procent lotki powinny wychylać się do góry, a ile do dołu (potrzebne zwłaszcza w szybowcach). Tak to zostało wymyślone w fabrycznym firmware i w ten sposób nie koliduje z innymi funkcjami (kanał 6 jest domyślnie przeznaczony na klapy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.