ECO400 Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Witam. Czy wie ktoś z Was gdzie mogę kupić jakąś skrzynkę do transportu na mój model :?: Skrzynka by musiała mieć wymiary: 85x85x45cm Mógłbym zamówić skrzynkę z alu ale to koszt ponad 1000zł :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Mozesz zrobic ze sklejki taka jaka mialem do transportu modeli na zawody. Koszt w granicach 250zl plus wlasna praca wlasna. Delikatne deproniaki przezyly podroz samolotem, wiec tutaj sadze nie byloby inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 sklejka 3mm :?: myślałem o tym i jeszcze wyłożyć w środku taką czarną gąbką 5cm jak w studio nagraniowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Ja mam z 5-6mm. Masa calkowita to okolo 13kg niestety. ale wymiary kolo 100x100x50cm. Fotki mam tylko z komorki, wiec nie wiem czy warto umieszczac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Skrzynia jak skrzynia :wink: mi się wydaje że 3mm wystarczy, do tego da się poprzeczkę z sosny i powinno się ładnie trzymać kupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Szkielet z sosny, pokrycie z MDF-u 3mm, wypełnienie gąbką-solidne i lekkie. Nie pomyślałeś nad składaną ramą? Gdzieś widziałem quada z ramionami na zawiasach-na czas transportu wszystkie były składane w jedną stronę. Coś takiego zmieściło by się chyba nawet w plecaku. Mała skrzynka=lekka, tania i mniej kłopotliwa w transporcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjacek Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Tu masz przepis na skrzynkę do coptera: http://code.google.com/p/ardupirates/wiki/ThePiratesCofin jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Adam P., w przypadku quadrocoptera to nie problem zrobić składaną rame, ale jeśli chodzi o okto to już duży problem. Nie zapominajmy że rama musi być bardzo sztywna. Poza tym nie mam czasu po każdym transporcie przez 20-30 minut składać rame. Model po wyjęciu z opakowania ma być gotowy do lotu. wjacek, chyba jednak zrobie to troche inaczej :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 spróbuj tego http://kasocases.pl/skrzynie-transportowe-zastosowanie/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 płyta osb to dużo taniej wyjdzie, szkoda by było sklejki na skrzynię dawać, a z osb to kompletna taniocha, no ale o tapicere w aucie to trza uważać jeśli surowe osb dasz(: wyedytowałem tego posta raz jeszcze gdyż dopiero teraz zobaczyłem wymiary pudła. Zrobiłbym je z kartonu(: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 no ale taki cases to prawie pancerna skrzynia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczmarsky Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 A może coś takiego? http://allegro.onet.pl/torba-na-lozko-traper-excellence-86-x-23-x-80cm-i1583916695.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.