Gandi01 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Witam, Jestem doświadczonym arborystą od kilku lat zajmującym się pracami na drzewach technikami alpinistycznymi. Ostatnio miałem kilka zleceń na zdjęcie modeli z drzew więc może komuś się przydam z tego forum. Zlecenia wykonuję w godzinach popołudniowych i wieczornych praktycznie 7 dni w tygodniu. Pracuję w Warszawie, jeśli mam gdzieś dojechać dalej to jest to dodatkowo płatne. 505822338 Krzysiek Jeśli bym nie ddbierał (a jak pracuję zazwyczaj tak jest) to proszę napisać smsa z prośbą o kontakt wtedy oddzwonie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Kawałek topora i model na ziemi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 oferuję zestrzelenie modelu z drzewa do 20 kulek na sek. w Twój model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Pod tym pniakiem dacie podpis "byłem tu.... " Wg mnie "nie musisz kupowac całego browaru zeby się napic piwa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Kawałek topora i model na ziemi :wink: Obrazek No proszę! Prawie klub mamy. Postuluję założyć dział "Drwale" o technikach odzyskiwania modeli z objęć flory rodzimej i mniej rodzimej... :twisted: A tak z ciekawości, drzewo poszło do kominka czy na deski do tartaku? Bo szkoda by było, jakby zgniło w lesie... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Z drzewem miejmy nadzieje żart, bo u nas nawet na własnym podwórku nie można ot tak sobie ściąć drzewa, a co dopiero nieswoje drzewo ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 " drzewem miejmy nadzieje żart," Przykro mi ale to nie był żart. Ok 15 do 20 minut machania toporem strazackim. Wyręczyłem drwali, ten las prawie nie istnieje miesiąc po tym wydarzeniu las przestał istnieć i wiedziałem wcześniej o tym od p.leśniczego który zreszta asystował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Za wysoko ciąłeś... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Za wysoko ciąłeś... ;-) ...po co kolega miał się schylać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Za wysoko ciąłeś... ;-) ...po co kolega miał się schylać Materiału szkoda ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Taa... Dobry, wysezonowany odziomek można nieźle sprzedać. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Moze to balsowe drzewko, wiec duzo cięcia nie było ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Oj ,było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 He.he,ale za to jakie proste :devil: i wyschnięte(wysuszone) :jupi: ile to by było listewek z tego pnia :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 I jakich długich 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 He.he,ale za to jakie proste :devil: i wyschnięte(wysuszone) :jupi: ile to by było listewek z tego pnia :shock: ... a tam listewek, jakie gładziutkie drewno do kominka i to liściaste, a jakie, kto wie ? Może ścinający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Ścinający raczej się nie przyzna :lol2: czuwa na tym gajowy Marucha :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 My do tego używamy bobrów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Jeszcze inni oblewają benzyną drzewo (ale już nie długo bo ciągle tanieje i nie każdego będzie stać) i podpalają :devil: Metoda ta niestety jest obarczona poważną wadą, wraz z drzewem płonie model, a może i pół lasu. A jak ktoś woli większe hardkory to zawsze można zabrać ze sobą kijek i kiełbaskę żeby nie nudzić się czekając na policję i staż porażą :rotfl: ha ha ha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Chłopak wyciąga do Was/Nas pomocną dłoń w trudnych sprawach a wy tu jeszcze polewkę sobie z tego robicie. Co jak model spadnie na 60-letniego dęba na skraju poszczy kozienickiej? Leśniczy czuwa, za nielegalne wycięcie grzywna lub #, pierwsze gałęzie dopiero 7metrów nad ziemią, a najbliższe siedlisko bobrów jest za 100km? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.