kielonnn Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Witam. Mam problem z instalacją PPjoya na moim komputerze. Otóż sprawa wygląda następująco. Mam interfejs zrobiony pod port drukarki LPT1, wszystko przebiega do momentu instalacji sterowników do Joya. Wszystko robię wg schematu: wybierz menedżer urządzeń dalej wybierz (PORTY COM I LPT) - PORT DRUKARKI LPT1 - właściwości - ustawienia portu - tam wybierz: Użyj dowolnego przypisania do portu, i zaznacz włącz wykrywanie starszego sprzętu Plyg and Play. Gdy w PPjoyu wrzucam: LPT1> Radio control TX następuje instalacja sterownika "Pararell Joystick 1" i teraz powinien się zainstalować sterownik o nazwie "Kontroler zgodny z HID" a w tym problem ze nie instaluje się i w panelu kontroler stoi bezruchu. Co zrobić aby ten sterownik sie zainstalował ? Chcę dodać że jakiś czas temu wszystko się instalowało bez żadnego problemu !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Jaka aparatura? Może da się prościej. Generalnie nie potrzeba interfejsu, wystarczy sam sygnał PPM lub PCM z gniazda trenera na wejście MIC lub AUX komputera. Do tego PPJoy i SPP Console i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielonnn Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Aparatura to Mx16s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 kielonnn, czyli masz gniazdo "jack" jako gniazdo trenera. Zrobic kabelek według schematu TUTAJ , ściągnąć SPP Console zainstalować PPJoy i musi działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielonnn Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Temat do zamknięcia, poradziłem sobie w inny sposób. Zrobiłem tak jak pisałeś merlin, 2x jack SPP i latam 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.