Jump to content

Problem z PPJoyem

kielonnn

Recommended Posts

Posted

Witam.

Mam problem z instalacją PPjoya na moim komputerze. Otóż sprawa wygląda następująco. Mam interfejs zrobiony pod port drukarki LPT1, wszystko przebiega do momentu instalacji sterowników do Joya.

Wszystko robię wg schematu:

wybierz menedżer urządzeń dalej wybierz (PORTY COM I LPT) - PORT DRUKARKI LPT1 - właściwości - ustawienia portu - tam wybierz: Użyj dowolnego przypisania do portu, i zaznacz włącz wykrywanie starszego sprzętu Plyg and Play.

Gdy w PPjoyu wrzucam: LPT1> Radio control TX następuje instalacja sterownika "Pararell Joystick 1" i teraz powinien się zainstalować sterownik o nazwie "Kontroler zgodny z HID" a w tym problem ze nie instaluje się i w panelu kontroler stoi bezruchu.

Co zrobić aby ten sterownik sie zainstalował ? Chcę dodać że jakiś czas temu wszystko się instalowało bez żadnego problemu !!!

Posted

Jaka aparatura? Może da się prościej. Generalnie nie potrzeba interfejsu, wystarczy sam sygnał PPM lub PCM z gniazda trenera na wejście MIC lub AUX komputera. Do tego PPJoy i SPP Console i gotowe.

Posted
kielonnn, czyli masz gniazdo "jack" jako gniazdo trenera. Zrobic kabelek według schematu TUTAJ , ściągnąć SPP Console zainstalować PPJoy i musi działać.
Posted

Temat do zamknięcia, poradziłem sobie w inny sposób. Zrobiłem tak jak pisałeś merlin, 2x jack SPP i latam 8)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.