Jakub_K Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Witam! Po wielu latach, chyba 5 czy 6, umarł cichą spokojną śmiercią mój poczciwy shark . Następca musi być godny, tzn. bezawaryjny, z dobrym balancerem do konserwacji oraz z prądem ładowania 10A ze względu iż mam coraz więcej liposów rzędu 5Ah i 5,8Ah z możliwością ładowania 2C, oraz zdarza mi się ładować akumulator PB 100Ah. W tym konkretnym wypadku nie specjalnie widzi mi się czekanie na ładowarkę 3 tygodnie z HK, więc w grę wchodzi raczej tylko nasze lokalne podwórko. Znalazłem coś takiego:Equilibrium Profi Czy ktoś jej używa? Ewentualnie może ktoś potrafi zaproponować inna ładowarkę w podobnym przedziale cenowym? Dzięki. Edit: a może Raytronic C30 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Jestes pewien ze to ma balancer w zestawie ? czemu nie poszukasz czegos z Robbe na Ebay.de ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub_K Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Jest napisane w specyfikacjach, że ma wbudowany. Co do ebay-a, po prostu chodzi mi czas. Mam ładowarkę to latam i pływam, a jak nie mam, bo czekam na nią 2-3 tygodnie to tylko na modele patrze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.2k11 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Tu masz tą samą (Equilibrium Profi) tylko taniej http://www.kubamodel.pl/ladowarka-system-equilibrium-profi-p-268.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub_K Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Witam, W końcu kierując się suchymi parametrami mój wybór padł na Raytronica C30. Pelikan wyrobił sobie u mnie zaufanie, więc postanowiłem iść tym tropem. Mam go już tydzień i jak na razie sprawuje się doskonale. - Moc 10A jest rzeczywista. - Ładowanie dwóch pakietów naraz wymagało dorobienia specjalnego kabla, ale jest bardzo wygodne. - Fajnym pomysłem jest też pamięć typów akumulatorów uwzględniająca także, czy przy danym procesie ładowania chcemy, by końcu rozległ się alarm (np. ładując w polu) lub żeby zakończyła ładowanie bez alarmu (np. w domu, gdy inni domownicy już śpią). - Balancer z kompletu może pracować zarówno z ładowarką lub jako osobne urządzenie. - Wadą jest dość głośne aktywne chłodzenie, na szczęście ładowarka załącza wentylatorki tylko, gdy się naprawdę nagrzewa - czyli przy b. dużych prądach. Ogólnie po tygodniu towar polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.