Jakub_K Posted April 3, 2011 Share Posted April 3, 2011 Witam! Po wielu latach, chyba 5 czy 6, umarł cichą spokojną śmiercią mój poczciwy shark . Następca musi być godny, tzn. bezawaryjny, z dobrym balancerem do konserwacji oraz z prądem ładowania 10A ze względu iż mam coraz więcej liposów rzędu 5Ah i 5,8Ah z możliwością ładowania 2C, oraz zdarza mi się ładować akumulator PB 100Ah. W tym konkretnym wypadku nie specjalnie widzi mi się czekanie na ładowarkę 3 tygodnie z HK, więc w grę wchodzi raczej tylko nasze lokalne podwórko. Znalazłem coś takiego:Equilibrium Profi Czy ktoś jej używa? Ewentualnie może ktoś potrafi zaproponować inna ładowarkę w podobnym przedziale cenowym? Dzięki. Edit: a może Raytronic C30 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Major Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Jestes pewien ze to ma balancer w zestawie ? czemu nie poszukasz czegos z Robbe na Ebay.de ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub_K Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 Jest napisane w specyfikacjach, że ma wbudowany. Co do ebay-a, po prostu chodzi mi czas. Mam ładowarkę to latam i pływam, a jak nie mam, bo czekam na nią 2-3 tygodnie to tylko na modele patrze;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.2k11 Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Tu masz tą samą (Equilibrium Profi) tylko taniej http://www.kubamodel.pl/ladowarka-system-equilibrium-profi-p-268.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub_K Posted April 16, 2011 Author Share Posted April 16, 2011 Witam, W końcu kierując się suchymi parametrami mój wybór padł na Raytronica C30. Pelikan wyrobił sobie u mnie zaufanie, więc postanowiłem iść tym tropem. Mam go już tydzień i jak na razie sprawuje się doskonale. - Moc 10A jest rzeczywista. - Ładowanie dwóch pakietów naraz wymagało dorobienia specjalnego kabla, ale jest bardzo wygodne. - Fajnym pomysłem jest też pamięć typów akumulatorów uwzględniająca także, czy przy danym procesie ładowania chcemy, by końcu rozległ się alarm (np. ładując w polu) lub żeby zakończyła ładowanie bez alarmu (np. w domu, gdy inni domownicy już śpią). - Balancer z kompletu może pracować zarówno z ładowarką lub jako osobne urządzenie. - Wadą jest dość głośne aktywne chłodzenie, na szczęście ładowarka załącza wentylatorki tylko, gdy się naprawdę nagrzewa - czyli przy b. dużych prądach. Ogólnie po tygodniu towar polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.