larith Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Chcę kupić aparaturę futaby ze sklepu www.rc711.com, mają bardzo dobre ceny,myślicie że można bezpiecznie od nich kupować ? ktoś robił u nich większe zakupy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiekkk Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Tak - kupowałem u nich kilka razy i zawsze wszystko było OK. Aparatura też. Tylko przygotuj się na VAT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
larith Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 na VAT ? ile tego dodatkowego VATu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sidey Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 23% Link to comment Share on other sites More sharing options...
larith Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 to sumka rośnie... a czemu mam placić za to dodatkowy vat ? Zawsze naliczaja vat ? nie udaje sie przeslizgnac jako gift ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiekkk Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Przy tak dużych i ciężkich paczkach VAT murowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
larith Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 może znasz jakiś inny sklep gdzie cena będzie atrakcyjna ? i bez vat Link to comment Share on other sites More sharing options...
buwi777 Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 i bez vat Coś jakiś KOT śpiewał że w Netii bez VAT .... :ble: A daninki na urzędników to się nie chce płacić ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
larith Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 W Saturnie można zrobić zakupy bez VAT z 23% wychodzi i tak duzo taniej nic w sklepach .pl. Kiedy będę musiał zapłacić VAT? przyjdzie mi jakieś pismo po odebraniu przesyłki czy przesyłka mi nie dojdzie... kiedy to się płaci ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
buwi777 Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 W Saturnie można zrobić zakupy bez VAT z 23% wychodzi i tak duzo taniej nic w sklepach .pl. Kiedy będę musiał zapłacić VAT? przyjdzie mi jakieś pismo po odebraniu przesyłki czy przesyłka mi nie dojdzie... kiedy to się płaci ? Płacisz ( ewentualnie ) jak kupujesz poza UE ( Unia Europejska - obecnie 27 krajów ) - przychodzi pismo z UC ( Urząd Celny ) i tak proszą o jakieś papiery a potem kurierowi / poczcie przy odbiorze przesyłki ( proszą o zapomogę ... ) - jak nie - odsyłają przesyłkę do nadawcy ( :devil: ) ... Loteria polega na tym że nie każda paczuszka jest podejrzana i nie podlega "przesłuchaniu" ... - wtedy jak mówi Tomek KOT - bez Vat bez VAT bez VAT .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
larith Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 a znasz jakiś sklep w UE z dobrymi cenami na futabe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
buwi777 Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 a znasz jakiś sklep w UE z dobrymi cenami na futabe ? Popatrz na stopkę - jam fan JR'a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cimek Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Na ebayu Link to comment Share on other sites More sharing options...
qugar_ Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 century-rc.com. zamawiałem tam Futabe T8FG jakieś trzy tygodnie temu i doszła do mnie po 8 dniach bez dodatkowych opłat :twisted: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.