tomek95 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Podczas włączania nadajnika(kabel do symulatora fms ) na ekranie pojawił się napis backup error. Po chwili znowu załączylem nadajnik niestety na ekranie pojawiły się dziwne rzeczy np .modulacja zpcm , pojawiły się jakieś chińskie znaczki.Może miał ktoś z takim czymś do czynienia i wie jak to naprawić ? Bardzo proszę o pomoc
Andrzej B Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Witam! Wykonaj reset nadajnika. Dokładny opis resetu i kalibracji drążków jest na tym forum. http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=2509
tomek95 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2011 wolałbym nie ryzykować. Mogę oddać nadajnik na gwarancje tylko pytanie ile będzie trwała naprawa? (nadajnik kupiony w modelesklep)
WZ Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Oddaj do serwisu - a czas niema tu znaczenia
tomek95 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2011 A wie ktoś ile czasu może trwać taka naprawa ??
Andrzej B Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam! "A wie ktoś ile czasu może trwać taka naprawa ?? " Wykonana samodzielnie w/g podanego opisu - max. kilkadziesiąt minut. W ramach gwarancji - pytaj u gwaranta - w twoim przypadku w modelesklep. Jeżeli masz gwarancję na nadajnik, brak doświadczenia i boisz sie ingerować samodzielnie oddaj do naprawy. Ja za umieszczony opis dziękuję koledze "gregwait". Bezproblemowo, postępując zgodnie z opisem "postawiłem" mój nadanik i cieszę się z niego do dziś.
tomek95 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Dziekuje bardzo za pomoc. Dzisiaj zresetowalem nadajnik i skalibrowalem drazki (nadajnik dziala ) :jupi:
robas69 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Oddaj do serwisu - a czas niema tu znaczeniaZ nadajnikiem Graupnera można zrobić wszystko, tylko nie oddawać do firmowego serwisu na naprawę gwarancyjną. Od dwóch miesięcy czekam na naprawę przełącznika dwupozycyjnego, a końca nie widać :crazy: :evil:
Andrzej B Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Dziekuje bardzo za pomoc. Dzisiaj zresetowalem nadajnik i skalibrowalem drazki (nadajnik dziala ) :jupi:Witam! Cieszę się, że mogłem pomóc i gratuluję samodzielnie wykonanej naprawy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.