Gość horn3t Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Dziś były wspaniałe warunki na moim ulubionym zboczu w Unisławiu. Po przybyciu na nasz "klif" pomiar wiatru wskazał 15,2 m/s, czyli możemy trochę zaszaleć :rotfl: . Więcej na stronie F3F CB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Dzisiejsza paskudna, wietrzna i deszczowa pogoda poprawiała nam od rana humory bo dała możliwość poszaleć na klifie w Unisławiu :jupi: . Wiało koło 6-8 m/s i turbiło zwłaszcza dawały się we znaki rotory przy lądowaniu. Krzysiek i Damian zalatywali szybowcami z pianki udowadniając, że takie modele w dobrych rękach potrafią wiele. Szkoda, że przy tak dużej rzeszy modelarzy z regionu jest mało chętnych na latanie na żaglu, które nie wymaga drogich silników, wyposażenia i wymuskanych modeli a jedynie ochoty na latanie. Tak rozpoczęliśmy nowy modelarski 2012 rok. :faja: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=2ddrtgBzHxA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Da się latać, tylko trzeba chcieć, a na pogodę niemożna narzekać tylko znaleźć na nią sposób. Warto było poczekać, aż przestanie padać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Kolejny weekend na zboczu w Unisławiu tym razem śnieżny. Krzysiek i Damian testowali pokrowce na ręce i nadajniki - sprawdziły się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekS Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Piękna miejscówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Super miejscówka do latania. UNISŁAW - byłem, latałem, widziałem. Opis dam później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Do Unislawia dotarlem bardzo wczesnie ok 4,30,,,Krzyśiek w ubiegłum roku dokładnie opisał mi jak dojechać ale nie miałem przed wypadem dostepu do kompa -pojechalem w ciemno. Nie miałem zadnego problemu o info miejscowki bowiem "chłopcy poranni,miejscowe asy na piwku wszystko mi opowiedzieli co i jak ... Nim opadla mgielka i poranna rosa pocwiczyłem 'gównoloty" / tak nazywają mistrzowie z 3City - falkony." Swinski ryj" na poczatek . decyzja była słuszna bowiem odkrylem gdzie nosi -a gdzie turbi.zaliczajac kilka korków -wyprowadziłem silnikiem modele z opresji..Wiaterek z rana cieniutki. O 11-tej zaczelo dymac zdrowo. SWORD mial pole do popisu i dostarczyl mi wiele emocji i frajdy. Startowałem z miejsca po lewej nie modelarskiej jakoś lepiej widziałem i lepiej wychodziły mi ladowania. Prawa bramka na wysokości małego czerwonego domku a lewa przy domkach jednorodzinnych . Ze SWORDA jestem bardzo zadowolony jak ktoś nie ma aspiracji modelarskich na poziomie mistrzostw świata polecam . "Zapala" powyżej 6m/sek ale jak już sie go rozbuja dostarcza wiele emocji. Jest duży ma fajna kolorystyke nie "ginie " na niebie W powietrzu były bardzo towarzyskie dzikie gołebie ale nie zdazały,głuptaki za swordem... Miejscówka modelarska zadbana trawka przycieta,krag betonowy na ognisko. Krzysku - zostawiłem zakonspirowana w trawie koło kregu prowizoryczna gałąż z taśiemkami wskazujacymi kierynek wiatru jest jaki jest,może Wam się "psu-da". Serdecznie pozdrawiam na pewno tam jeszcze zawitam odkryłem krótszą drogę dojazdu . MIEJCE SUPER...!!! powiadomcie o wspólnym lataniu bo solo smutnawo wprawdzie miałem o poranku wizytę jutrzenki zjawila się z mgiełki jak na fotkach była tylko w cieniutkiej koszulce,prosiłem by zrobiła mi fotki ale ona chciała ode mnie co innego...teraz wiem dlaczego Krzysiek czesto tam zaglada...hi..hi..hi Pozdrawiam janek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Podobnie jest w Mechelinkach na klifie ale im wiecej latajacych tym weselej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Janku miło, że Ci się podobało okres wakacyjny nie sprzyja wspólnym wypadom każdy ma jakieś swoje plany ale jak będzie bliżej jesieni wiatry pokażą moc zbocza ZAPRASZAMY będzie wesoło . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Krzysku to zupelnie inne latanie niż u mnie na po kopalnianych wyrobiskach. Wiatr musi wlecieć w dziurę / wyrobisko/ i dopiero skutecznie działać na model.ale jakoś z bidą się lata. Pod koniec miesiąca super warunki na klifie ale to zupełne inne latanie -lądowanie .Na zboczu w Unisławie po lewej stronie rośnie dzika akacyjka...az prosi sie" unicztożenie-" zasłania trochę obserwcję lotu i potrafi przyturbić..powiedz tylko jedno słowo /tak/ a nastepna wizyta ze STHILEM... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Tacy goście na naszych zboczach mile widziani, fajnie że udało się zalatać. Właśnie wróciłem z urlopo-wikendu w Mechelinkach, niestety przez te kilka krótkich dni nie było warunków do latania. Może innym razem lepiej przypasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Kross do góry głowa.. ja.już spakowany...jutro wyruszam na Mechelinki / dzisiaj byl bardzo dobry TAM WIATER za szybko wrócilś bo teraz zaczyna sie tam KLIF - WSCHÓD-ŻWIROWNIA-BETLEJEM.. ..a dansingi czynne non-stop w we Wladku - czyba ,ze byłeś ze "stabilizatorem" / żoną/..w Unisławiu super -pierwszy raz przybyłem po naukę ale było Ok mimo ,że waliłem KORY...wiem gdzie są a najwazniejsze ,że modele całe- miałem wyjatkowy dzien i szczęscie. jestem bardzo zadowolony. Jadac jutro A-1 bede patrzal czy jest zjazd z autostrady w miejscowosci Kiełbasin-mialbym do Unisławia super droge. Pozdrawiam Janek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Troszkę dziś dmuchało więc odwiedziliśmy Unisław, doliczyłem 8 lataczy i czasami na niebie i 8 szybowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Ekipa była całkiem spora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Takie latanie to marzenie ... pilot zaliczył "KRETA"/ nie wiadomo co było ratować...radio?/ . - mystic przypieczetował kretem / bez kontroli/ komiczą sytuację a "świnski ryj" wiatrowi sie nie kłaniał -17m/sek napakowany pol kilem olowiem..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Filmik z niedzielnego zboczowania http://youtu.be/TUnef9citLA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Dzisiejsze loty zboczowe w Unisławiu. http://youtu.be/R9QeUFg8hRs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Udało mi się zmobilizować pomimo deszczowej aury do polatania w Unisławiu. Towarzystwo dopisało było wesoło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Zamówiłem u proboszcza w Unisławiu pogodę SŁONECZNIE-BEZCHMURNIE +wiater bedzie: ŚRODA-CZWARTEK-PIATEK...Jaccy1 , jak znam życie nie odpuści ...czy ktoś planuje loty ? / czwartek Starogród / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.