Skocz do zawartości

Szpachlówka Hobbylite do balsy.

vowthyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Zakupiłem szpachlówkę do balsy Hobbico hobbylite http://www.brhobbies.com/prodimages/hcar3400.jpg

Po otwarciu ma ona konsystencję plastelinowato-kruchą. Jest bardzo gęsta, ciężko wbić w nią cokolwiek. Na pudełku jest napisane, żeby dobrze rozmieszać, ale to se ne da pane Hawranek, mogę ją ugniatać w palcach jak ciasto, ale nawet po dodaniu wody nie widzę sposobu, żeby tym szpachlować, bo nie przykleja się w ogóle go powierzchni i kruszy się a nie ciągnie. Czy ja coś robię źle, czy może szpachla jest przeterminowana albo coś z nią nie tak?

Opublikowano

Taka tego uroda. Trzeba wymieszac. Da sie ale cholery mozna przy tym dostac. Na pocieszenie - jak raz wymieszasz bardzo dlugo pozostaje w "wymieszanym stanie"

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, uspokoiłeś mnie bo już byłem pewien że trafił mi się jakiś zleżały odpad magazynowy. No nic, podwinę rękawy i będę masakrował.

Opublikowano

ja dodaje kapke wody i dopiero mieszam. kilka kropel i karta kredytowa skrobie sobie tyle ile mi potrzeba i mieszam w tym samym pojemniku.

Opublikowano

Kolego ja kupiłem tą samą szpachlę i też miałem konsystencje plasteliny.

Było za gęste i jak chciałem palcem nałożyć na balsę to się trzymało palca a nie chciało złapać balsy, więc dolałem wody zamknąłem pojemnik i mocno potrząsałem. Uzyskałem formę cieczy prawie jak woda, świetnie się nakłada i po wyschnięciu jest twarda, nie zapada się i świetnie się czyści. gdy otwieram pojemnik po kilkunastu godzinach na wierzchu jest twarda ale po wstrząśnięciu znowu nadaje się do użytku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.