Bruno Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Witam, Niedawno kupiłem regulator http://www.abcrc.pl/p/6/1416/esc-h30a-regulator-prosty-nieprogramowalny--regulatory-esc.html Bez śmigła wszystko chodzi ok. Ze śmigłem do połowy gazu przerywa i silnik zatrzymuje się. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Wróżka ma wolne..... wystarczy że śmigło za duże uszkodzone łożyska w silniku , wyładowany akumulator lub za niskie napięcie zasilające .... powodów może być wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Jeśli bez śmigła kręci ładnie, to na 90 % masz słabą (starą, za mało C) baterię, lub do niej za duze śmigło. Na mniejszym powinno się kręcić do końca-mniejszy pobór prądu, więc mniejszy spadek napięcia. Za niskie napięcie raczej nie, bo silnik na luzie byłby też odcinany przez regulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Naładowałem akumulator z nadzieją że coś się poprawi. Tydzień temu spaliłem regulator w skutek odwrotnego podłączenia go. Niestety wygląda na to że lipol też ucierpiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi