krzysiek w Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Jak zachowuje sie kwarc jesli jest uszkodzony??? W ogóle nie ldziala czy dziala w zaleznosci "od nastroju" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Jedno i drugie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barabasz Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Witam, nie wiem, jak zachowuje się uszkodzony kwarc, ale mogę Ci powiedzieć jak zachował się mój Mustang P51D z uszkodzonym kwarcem: piękny start z ręki (bo trawa była za wysoka), jedna beczka a przy wyjściu z pętli silnik wszedł na wysokie obroty, ster wysokości w dół i lotki na maxa w prawo. Jednym słowem o mało się nie zabiłem korkociągującym :roll: (co za słowo...) modelem. O mało, bo pól metra nad ziemią wszystko wróciło do normy, Mustang wylądował na brzuchu a ja na plecach .Jednym słowem po każdym "krecie" dobrze jest potrząsnąć włączonym modelem jeszcze na ziemi, bo inaczej on potrząśnie Tobą, bądź Twoim portfelem. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FX Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Kwarc jest elementem mechanicznym może smiesznie to brzmi, ale to prawda. Płytka kwarcu drga sobe z odpowiednią czestotliwoscią, a drgania zależa np: od jej masy i bezwładnosci. Jezeli ukruszysz chociaz maleńki kawałek tej płytki zmienia sie czestotliwość drgań kwarcu i masz efekt zmiany czestotliwości. Układ przestraja sie. Czesto pozornie dobre kwarce (po sproym crashu) nagle przestają działac z byle powodu. Wystraczy, ze płytka była nadpeknieta i "puściła" w najmniej oczekiwanym momencie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 A co ma masa i bezwladnosc do przemiany sygnału?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 od jej masy i bezwładnosci. http://pl.wikipedia.org/wiki/Masa_(fizyka) maslo maslane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.