spad Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 witam Od jakiegoś czasu posiadam te aparaturę i nie mogę złego słowa o niej powiedzieć aż do dziś. Co się okazało : kolega kupił sobie taką samą i dziś na lotnisku ku zaskoczeniu wszystkich okazało się, że moja aparatura działa ok lecz gdy kolega włączy swoją moja zaczyna wariować tzn blokują się serwa w różnych pozycjach i brak możliwości sterowania ( dobrze że to odkryliśmy na ziemi przed startem) blokada trwa około od 3 do około 10 sec a blokuje się średnio co około 5-7sec. natomiast po kolegi stronie jest wszystko ok. postanowiliśmy raz jeszcze sparować swoje odbiorniki efektem tego było to, że aparatury blokowały się wzajemnie (wcześniej tylko mój był blokowany) latałem już w obecności innych w/m nadajników i wszystko było ok taki objaw jest tylko z tym. czy ktoś może wyjaśnić co jest kurde grane ? pozdrawiam
mikon Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 Ciekawe czy Twój nadajnik będzie sterował odbiornikiem zbindowanym do aparatury kolegi - to sugerowałoby wzajemne nałożenie się "unikalnych" identyfikatorów - zdarzały się takie przypadki w różnych systemach. Nie wiem jak to jest we Flysky (Turnigy) - czy np. jest procedura losowania nowego GUID (jak to było w Coronach). Rozumiem że przy jednym włączonym nadajniku (Twoim oraz Kolegi) wszystko jest OK (zasięgi, itp.)? Michał
spad Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Opublikowano 3 Maja 2011 mój nadajnik nie steruje odbiornikiem kolegi natomiast kiedy jest włączony tylko jeden jest wszystko ok problem nadal mamy nie rozwiązany
mkrawcz1 Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 Mam 3 szt T9x, w tym oryginał i z RadioClone + kilka odbiorników, odezwij się na PM, to możemy sprawdzić.
mkrawcz1 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Krzysiek, nie odpowiedziałeś mi na PM, w razie czego pisz na mkc (małpa) kramar (kropka) pl
Rekomendowane odpowiedzi